06 [MAR 20] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 06 martie 2020

E uimitor! Câți buzoieni au abonament la Bibliotecă

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 2590 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Ai carte ai parte. E un proverb a cărui însemnătate e prea puțin cunoscută în zilele noastre. O arată și studiul Barometrul de consum cultural, lansat de Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală, potrivit căruia mai mult de o treime dintre români nu citesc cărți, iar 76% n-au fost niciodată într-o bibliotecă. Statisticile rușinoase ilustrează, din păcate, și realitatea buzoiană. Doar 2.500 de persoane au abonamente la biblioteca județeană, cifra reprezentând nici 1% din populația județului. 

Și chiar dacă există copii care, datorită, fie implicării părinților, fie devotamentului dascălilor, au descoperit plăcerea cititului și nu lasă să treacă o zi fără să citească, totuși, din păcate, România este codașă la citit. O arată un studiu făcut recent de Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală, potrivit căruia mai mult de o treime dintre români nu citesc cărți și 76% n-au fost niciodată într-o bibliotecă, statistici rușinoase, ce ilustrează și realitatea din județul Buzău.  
Confirmarea dezastrului vine și oficial, prin cifre, care arată că nici 1% din populația județului și nici 3% din cea a  municipiului Buzău nu are permis la biblioteca județeană. Iar cifrele sunt în scădere. 
 “ Aș spune că Buzăul, la peste 2500 de utilizatori activi anual, este un județ mediu, care încearcă să facă față acestei necesități, chiar dacă ne-am mutat într-un sediu nou, care are toate utilitățile și modernismul necesar, dar care se află puțin mai în marginea orașului. Sunt persoane care nu au intrat niciodată în bibliotecă și îmi pare rău de lucrul acesta. Măcar pentru curiozitate și pentru a mai ieși din lumina asta a calculatoarelor ” a declarat Sorin Burlacu, directorul Bibliotecii Județene Buzău. 
Specialiștii recomandă cititul chiar din primele luni de viață. 
Dragostea pentru călătoriile prin intermediul cărților este ușor de indus cu ajutorul poveștilor și basmelor copilăriei, citite de părinți micuților lor.Etichete: abonament |  Bibliotecă |  buzoieni |  uimitor
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU