Curs valutar:
4.7480
4.1981
19 februarie 2019 Ultimul update: 16:08
05 [OCT 18] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 05 octombrie 2018

Duel aprig Toma-Tacea pe tema gigacaloriei,la Focus TV

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
3 voturi 1886 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Speranța moare ultima! Primarul Buzăului, Constantin Toma, speră până în ultimul moment într un sprijin acordat de Guvern pentru ca buzoienii racordați la sistemul centralizat să nu fie nevoiți să plăteacă prețul întreg al gigacaloriei care ar urma să coste în această iarnă aproape 500 de lei, ceea ce se traduce prin facturi duble la întreținere comparativ cu anul trecut.
Prezent  în emisiunea Focus News de la Focus Tv, edilul șef al Buzăului a declarat că  doar o intervenție a Executivului ar putea dezamorsa bomba care stă să explodeze odată cu dublarea prețului gigacaloriei :,,sper pina in ultima clipa ca guvernul se va razgindi.Pina in 2006 era un pret al gigacaloriei de 107 lei iar Guvernul venea cu diferenta.care acoperea restul costului real.Guvernul poate veni cu bani si eu nu mai promovez Hotarirea CLM.Dac primesc bani eu anulez hotarirea."

 Primarul Buzăului spune că dacă Guvernul nu va veni cu o soluție și nu va subvenționa și anul acesta costul gigacaloriei, populația va trebui să suporte costul integral al căldurii. Facturile vor atârna prea greu în bugetul multor familii  care se vor trezi în situația de a nu și putea achita întreținerea, a spus în replică directorul Regiei Autonome Municipale, Constantin Tacea, într o intervenție telefonică în aceeași emisiune de la Focus Tv. Însă și de această dată, replica a venit imediat de la primar care spune că oamenii trebuie să și plătească facturile cu prioritate iar dacă nu o vor face, e o problemă de management în curtea RAM.Mai intii directorul Tacea a zis:,,Vom avea probleme cu incasarilesi la rindul nostru cu plata la apa ,gaze,curent si energie termica."In replica primarul Toma a spus:,,Am avut discutii cu dl.Tacea si azi dimineata si nu sunt de acord cu dinsulTrebuie sa aiba grija sa incaseze la timp, nimeni nu incaseaza la 90 de zile.Daca a obisnuit clientii buzoieni asa a facut o greseala.S-a emis factura in maxim 30 de zile trebuie sa o plateasca."Toma,insa,a replicat imediat:,, Prin ce spuneti acum incurajati oamenii sa nu plateasca.Ce s-a intimplat este o chestiune de management a dumneavoastra.Nu este o problema a Primariei.Luati bani pentru functia asta , va rog sa va faceti datoria".Iar Tacea a rabufnit :,,Eu mi-am facut datoria destul de bine ca mine n-o faceati!"

    În orașul Buzau, sunt 12 mii 500 de apartamente încă racordate la sistemul centralizat de încălzire. Autoritățile spun că îi vor ajuta pe cei cu venituri reduse. Însă se ia în calcul și o altă variantă, aceea de a modifica regulamentul în baza căruia se pot face debranșările, astfel în cât cei care vor dori să renunțe acum la sistemul centralizat, în contextul scumpirii pe ultima sută de metri, să o poată face Toma a declarat ca :,,miine il modificam acet regulament de debransare.Facem o sedinta CLM de indata si o rezolvam"


     Săptămîna aceasta, Primăria Buzău a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre prin care cere anularea subvenției la energia termică livrată consumatorilor ceea ce face ca prețul gigacaloriei să crească de la 230 de lei cât este în prexzent la 417 lei., fără tva.  Subvenția asigura diferența dintre prețul real al gigacaloriei, 417 de lei, și cel pe care îl suportau în final consumatorii, de 230 de lei. Practic asta înseamnă că întregul cost, adică 417 lei, se va regăsi din această iarnă pe facturile de întreținere ale populației. Și mai grav e că noul tarif nu include TVA, ceea ce înseamnă că în realitate buzoienii vor plăti aproape 500 de lei gigacaloria! Creşterea ar urmă să aibă loc dela 1 noiembrie.
Etichete: aprig |  Focus |  gigacalriei |  Tacea
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 1   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

16 feb 2019 [11:22]  ACTUALITATE BUZAU

Acvariu pentru nou-născuți la Maternitatea Buzău

246 vizualizari Citeste tot
15 feb 2019 [18:15]  ACTUALITATE BUZAU

Asociația inginerilor a renăscut după 30 de ani.

1 318 vizualizari Citeste tot
15 feb 2019 [11:50]  SPORT BUZAU

Proiectul Centurii de Est prinde contur

303 vizualizari Citeste tot
14 feb 2019 [09:48]  MONDEN BUZAU

Valentine's Day: Amadeus oferă piesei zilei

415 vizualizari Citeste tot
14 feb 2019 [08:16]  POLITIC BUZAU

Prima candidatură pentru europarlamentare la Buzău

466 vizualizari Citeste tot
13 feb 2019 [10:47]  ACTUALITATE BUZAU

Elevi buzoieni, supuşi unor experimente

519 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU