BREAKING NEWS Buzau
17 [OCT 16] ACTUALITATE Buzau
Luni, 17 octombrie 2016

Dosarul fraudelor de la Direcţia Economică se întoarce la DIICOT

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
0 voturi 1469 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Decizie surpriză a judecătorului în dosarul fraudelor informatice de la Direcţia Economică a Municipiului Buzău. Magistratul care a verificat dosarul în cameră preliminară şi a analizat cererile şi excepţiile inculpaţilor s-a pronuntat astăzi. Judecătorul a retrimis dosarul la DIICOT, iar procurorul de caz are 5 zile la dispoziţie pentru a reface rechizitoriul în ceea ce priveşte descrierea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fraudă informatică şi instigare la fraudă informatică. Totodată, judecătorul de caz a dispus înlăturarea unor interceptări, la cererea apărătorilor inculpaţilor care au invocat aspecte procedurale şi o decizie a Curţii Constituţionale.
Nu în ultimul rând, judecătorul de cameră preliminară a sesizat că la instanţă au fost trimise documente cu privire la 46 de societăţi comerciale, deşi prin actul de sesizare  penală, inculpaţii sunt trimişi în judecată în legătură cu fapte ce au legătură cu numai 11 societăţi. În acest sens, s-a solicitat ca instanţei să-i fie trimise doar documente care au legătură cu faptele şi cu cele 11 societăţi, documente care sunt cerute îndosariate şi însoţite de un opis corespunzător.
Încheierea de şedinţă este fără cale de atac. Prin urmare, DIICOT are la dispoziţie 5 zile de la comunicarea să remedieze neregularităţile constatate.
DIICOT Buzău a trimis în judecată 6 funcţionari ai Direcţiei Economice a Municipiului Buzău pe care îi acuză că nu şi-au îndeplinit obligaţiile de serviciu în sensul în care nu au aplicat măsuri de executare silită a unor societăţi comerciale cu datorii la bugetul locale sau au şters din sistemul informatic amenzi ale unor persoane fizice. De pe urma acestor fapte ar fi beneficiat reprezentanţii a 11 societăţi comerciale şi aproape 40 de persoane fizice.
Ancheta în acest caz a fost declanşată în octombrie anul trecut când s-au făcut percheziţii la sediul Direcţiei Economice şi au fost chemaţi la audieri 13 funcţionari publici din instituţie.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU