BREAKING NEWS
Curs valutar:
4.6572
3.9685
18 iulie 2018 Ultimul update: 11:03
11 [AUG 17] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 11 august 2017

D.N. 10, plin de capcane si nervi

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1579 vizualizari 0 comentarii

Polul răbdării s-a mutat, de cîteva săptămîni la Verneşti, pe drumul care leagă Buzăul de Braşov. Ca să traverseze între tronsonul pe care drumarii lucrează, de la un capăt la altul al comunei, şoferii circulă cu restricţii de viteză sau aşteaptă, adesea, în coloană. Asta a mărit mult timpul în care poate fi traversată localitatea iar situaţia îi pune la grea încercare mai ales pe navetişti.

Riscant este și faptul că mulți conducători își pierd răbdarea și încalcă restricțiile de viteză ceea ce creează riscul ca pietrișul abia turnat să fie proiectat în parbrizele celorlalți șoferi. Dacă măcar la orele de vîrf situația ar fi supravegheată de polițiști, lucrurile ar mai putea fi îndreptate.   

Se circulă cu 40 de kilometri pe oră 
 
Între timp, însă, Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră anunță că tot calvarul de pe DN 10 se prelungește pînă în septembrie. Între timp, lucrările se vor muta în următoarea comună, Unguriu. De mai bine de două săptămîni de cînd și-au făcut apariția muncitorii și utilajele, a început și chinul pentru șoferi. Un tronson de cîțiva kilometri, care în mod obișnuit este traversat de șoferi în cîteva minute, este parcurs acum în zeci de minute. Coloanele au devenit obișnuință, la orele de vîrf cînd, în absența vreunui echipaj de la Rutieră, traficul este dirijat de drumari. Pe tot traseul lucrărilor, conducătorii auto ar trebui să circule cu cel mult 40 de kilometri pe oră. O restricție de care cei mai mulți șoferi uită, mai ales cînd se grăbesc. Riscul este ca pietrele din stratul de criblură să fie proiectate în parbrizele celorlalți șoferi, dacă viteza este peste limita prevăzută pentru acest tronson.

Responsabilii CNAIR cer adaptarea vitezei

Din păcate, singurii care semnalizea­ză zo­na sînt drumarii, iar prezenţa unor echi­paje ale Poliţiei Rutiere ar fi mai mult decît necesară. "În acest moment se efectuează lucrări de întreţinere curentă pe timp de vară între Verneşti şi Berca. Lucrările  se execută pe două tronsoane din DN10 şi constau într-un tratament cu cribluri şi o emulsie specială, asfaltică. Valoarea lucrării fără TVA este de 2700 lei.  Au început în urmă cu trei săptămîni şi se vor finaliza la sfîrşitul lunii septembrie. Nu este primul drum cu criblură care se efectu­ea­ză, trebuie doar ca şoferii să respecte un anumit regim de viteză", spune Alin Șerbănescu, purtător de cuvînt CNAIR. Din păcate, calvarul nu se va termina prea curînd. Lucrările, care sînt unele de întreţinere, se vor muta, mai departe, spre Berca, pe un al doilea tronson. Termenul de finalizare este sfîrşitul lunii septembrie. De lucările a căror valoare este de 2,7 milioane de lei se ocupă o firmă din Galaţi.Etichete: capcane |  nervi
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

16 iul 2018 [17:58]  PUBLICITATE BUZAU

(P) DISPOZIŢIE Nr. 174 privind convocarea Consiliului judeţean în şedinţă ordinară

ROMÂNIA CONSILIUL JUDEŢEAN BUZĂU[...]
245 vizualizari Citeste tot
16 iul 2018 [14:08]  ACTUALITATE BUZAU

Schimbare importantă la Compania de Apă

732 vizualizari Citeste tot
14 iul 2018 [17:51]  ACTUALITATE BUZAU

Infiorator!A murit zdrobit de roata remorcii

342 vizualizari Citeste tot
14 iul 2018 [09:55]  ACTUALITATE BUZAU

Masina rasturnata pe DN2-E85,doua victime

275 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU