12 [IUN 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 12 iunie 2019

DJ 203K, distrus de ape, redat traficului la o săptămână de la dezastru

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1578 vizualizari 0 comentarii
DJ 203 K, distrus de viitură, redat traficului la o săptămână de la dezastru


Drumul Județean 203 K, între Mânzălești și Lopătari, drum distrus de o viitură săptămâna trecută, a fost redat traficului, în sfârșit.  Șoseaua a fost pur și simplu ruptă în două puncte de o viitură formată  pe râul Slănic.

Lucrările de refacere a căii de acces spre Lopătari s-au derulat la foc continuu. În week-end, carosabilul a fost refăcut la Mânzăleşti şi s-a reluat circulaţia auto, până la cea de-a doua surpare, la Lopătari, unde a fost nevoie de lucrări mai ample atât la partea carosabilă cât şi în albia râului. Marți au fost efectuate ultimele intervenţii la şosea şi pe albia râului, astfel încât traficul rutier a fost reluat la orele după amiezii. Lucrarea este una provizorie, urmând ca drumul să fie reparat complet atunci când Guvernul sau Consiliul Județean va aloca banii necesari. 
Comunele Mânzăleşti şi Lopătari au fost cele mai afectate după valul de ploi și viituri înregistrate în ultimele săptămâni. Potopul a provocat pagube în gospodăriile oamenilor, în grădini, sere și solarii dar și în infrastructură. Practic, Drumul Județean 203 K a fost pur și simplu măturat de o viitură formată săptămâna trecută.


Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU