11 [FEB 20] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 11 februarie 2020

Discuții aprinse la votarea bugetului pe 2020

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1185 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Buzăul are bani de funcționare și investiții. O garantează bugetul votat marți  în ședința Consiliului Local. În total, 72 de milioane de euro, adică cel mai mare buget pe care l-a avut municipiul în ultimii 30 de ani. Deși suma este record, la fel de multe au fost și nemulțumirile ridicate de aleșii locali care sunt de părere că banii nu vor fi cheltuiți pe ceea ce au buzoienii cu adevărat nevoie. 

O ședință rapidă dar cu discuții aprinse. Consilierii locali s-au întâlnit marți  într-o  ședință extraordinară care a avut ca principal subiect votarea bugetului pentru anul 2020. Pentru prima dată, după 1989, Buzăul are suficienți bani de investiții și cheltuieli. Mai exact, un total de peste 72 de milioane de euro, bani adunați din fonduri proprii, fonduri europene dar și credite. Totuși, pe cât de mulți bani sunt pe atât de multe nemulțumiri a atras din partea consilierilor PNL. Aceștia au acuzat că de fapt bugetul, ultimul propus în actualul mandate al primarului, nu au acoperi problemele reale ale buzoienilor. 

”Am parcurs acest buget, nu mi se pare deloc în regulă să nu vedem lucrurile care stau la nivelul cetățeanului, ci doar lucruri care vizează alte obiective, unele dintre acestea vizează practic interesul de a face mai degrabă publicitate orașului dar mai ales conducătorului acestei administrații locale”,a declarat consilierul Ion Barbu. 

Aleșii locali de la PNL vor mai mulți bani pentru întreținerea străzilor, parcări dar și toalete publice. 

”Din păcate e un buget din care vreți să faceți foarte multe dar nu ați realizat foarte multe lucruri propuse la început de mandate. De ce sumele întreținere străzi  salubrizare, spații verzi sunt mai mici anul acesta, în schimb la Drăgăică ați crescut.”, a spus și liberalul Constantin Ionescu. 

La rândul lui, primarul Constantin Toma a încercat să combat nemulțumirile cu realizările de până acum: ”Avem cel mai buget de după Revoluție. Aproape 73 de milioane de euro, din care 40 la sută pe investiții. Sunt lucruri extraordinare care pot schimba radical acest oraș.” 

La finalul discuțiilor, proiectul a fost aprobat doar de 14 consilieri dintre cei prezenți în sală, în timp ce patru au votat împotriva , iar 3 s-au abținut. Bugetul de anul acesta a fost votat cu aproape două luni mai devreme decât anul trecut, iar edilul a promis că la fel de repede vor demara și investițiile programate pentru anul acesta. 


 
Etichete: aprinse |  bugetului |  Discuții |  votarea
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU