04 [AUG 14] ACTUALITATE Buzau
Luni, 04 august 2014

Directori noi în două instituții publice buzoiene

Claudia Toader alte articole de Claudia Toader
0 voturi 1166 vizualizari 0 comentarii claudiatoader@sansanews.ro
Directori noi în două instituții publice buzoiene

Spitalul Județean Buzău și Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului au șefi noi. Numirea acestora nu a fost însă deloc o misiune ușoară pentru cei care conduc județul, în special pentru liberali, cărora le revin posturile, conform înțelegerii din USL, care în județ funcționează ca în vremurile bune.

O demisie venită pe neașteptate a fost cea care i-a pus la grea încercare pe liberali. Ei s-au văzut nevoiți să facă o serie de mutări pentru posturile cheie. Medicul Cosmin Ursăchescu este cel care a declanșat totul, după ce și-a dat demisia din funcția de director al Spitalului Județean, alegând să fie doar medic, nu și manager. Cum Consiliul Județean nu a reușit să angajeze un management privat, iar licitația pentru atribuirea conducerii Spitalului va mai dura câteva luni, administrația județeană a găsit o soluție de moment, instalându-l în funcție pe fostul director al Grupului Romarta, Claudiu Damian. Noul director al celui mai mare spital din județul Buzău spune că va avea nevoie de ceva timp ca să se acomodeze, iar funcția reprezintă pentru el o provocare.
    
Claudiu Damian era în cărți, inițial, să preia șefia Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului, după ce directoarea instituției, Alina Bădulescu a renunțat la postul de director. Cum înlocuitorul propus inițial a plecat la spital ca director, soluția pentru postul de la Protecția Copilului a venit de la o altă deconcentrată: Agenția de Prestații Sociale. Adrian Vintilescu, cel care a condus această instituție, a preluat de luni, 4 august, șefia DGASPC. Numirea sa a fost făcută în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean Buzău. Adrian Vintilescu nu are de gând, pentru început, să facă schimbări în instituție, însă, la fel ca noul director al spitalului, va avea nevoie de un răgaz în care să se pună la curent cu treburile instituției.
   
După toate aceste mutări, un rămâne descoperit: cel de director al Agenției pentru Prestații Sociale. Deocamdată nu se știe cine va asigura conducerea interimară, aceasta urmând să fie desemnată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Postul va fi scos, cel mai probabil, la concurs.

Noul director al Spitalului Județean nu va avea o misiune foarte ușoară, pentru că preia mandatul într-un context în care numele instituției a fost măcinat, în ultima vreme, de scandaluri și anchete dificile.

Spitalul Județean Buzău a fost, recent, în mijlocul unui scandal care a avut în prim-plan 3 asistenți angajați ai instituției, implicați într-o rețea de credite false, obținute cu ajutorul unor adeverințe ale pacienților internați. A urmat moartea bolnavului de cancer în fază terminală, plimbat de rude cu mașina între spitale fără să i se acorde asistență medicală, nefiind băgat în seamă nici la Spitalul Județean. Iar, mai nou, un buzoian îi acuză pe medicii aceleiași unități că i-au rătăcit brațul amputat, pe care l-a pierdut în urma unui accident rutier, în toate cazurile fiind declanșate anchete interne. 


Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU