Curs valutar:
4.6228
3.9370
21 mai 2018 Ultimul update: 18:42
12 [IUL 17] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 12 iulie 2017

De joi, proba practică a examenului auto se înregistrează

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1685 vizualizari 0 comentarii

Mai repede decît se preconiza, înregistarea probei practice  a examenului auto va fi introdusă şi la Buzău. 

Pe mașinile cu care candidații vor susține proba practică în vederea obținerii permisului de conducere vor fi instalate camere video și audio care vor înregistra tot ce se petrece în timpul testării. Sistemul a fost implementat deja în București și în Ilfov, iar de mîine va deveni funcțional și la Buzău.

“Începînd de mîine,  joi 13 iulie 2017, şi la Buzău, Serviciul Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor va înregistra audio şi video, proba practică în vederea obţinerii permisului de conducere pentru categoriile B, B+E, C, C+E, D și TR.  Proba va fi aceeaşi, lucrurile se vor derula în continuare ca şi pînă acum, numai că se va înregistra audio şi video, iar şcolile de şoferi, începînd cu 1 septembrie se vor dota cu nişte camere de luat vederi şi vor înregistra cursurile. Probabil că de acum încolo vor fi un pic mai exigenţi” a declarat șeful Serviciului Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, Constantin Bădeanu. Sistemele tehnice de monitorizare vor fi instalate pe mașinile folosite la susținerea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere. Autoritățile spun că măsura este luată pentru asigurarea și verificarea legalității examenului. Sistemul tehnic de monitorizare se va instala într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afişată vizibil menţiunea "EXAMEN" şi se va orienta paralel cu partea carosabilă, astfel încît să surprindă traficul pe direcţia de deplasare a maşinii. Datele vor fi stocate astfel încît să permită identificarea exactă a înregistrărilor după examinator, ziua şi ora examinării. În cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice, înregistrările vor fi puse la dispoziţia instanţei competente. În nici un caz, un candidat nu va putea intra în posesia înregistrărilor. “Stocarea datelor va fi făcută de către Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Bucureşti şi le va pune la dispoziţie doar instanţelor de judecată, doar în cazul unei contestaţii” ,a mai declarat Constantin Bădeanu.  

Instructorii auto spun că introducerea camerelor de monitorizare a probei practice în vederea obținerii permisului adduce lucruri bune, însă și are părți negative. Emoțăiile candidaților vor fi și mai mari la vederea acestor dispositive. “Părerea mea strict personală este că aceste camere care vor fi introduse pentru monitorizarea examenului practic pentru obţinerea permisului de conducere aduc un minus în cadrul acestui examen din mai multe aspecte. Unul dintre elea ar fi că aceşti candidaţi, deja au anumite emoţii datorită faptului că susţin un examen şi văzînd acele camere montate pe autovehicule, sigur emoţiile vor fi mult mai mari. Pentru examenul în sine, să zicem că un 50 % ar avea un beneficiu pentru că au fost multe zvonuri, nu atît la noi în oraş, cît în ţară, că unii examinatori favorizau anumite şcoli, asu că unii candidaţi erau examinaţi pe un traseu mai uşor faţă de alţi candidaţi” spune Gabi Brătilă, instructor auto din Buzău.  Începînd de mîine, la Buzău se va monityoriza audio și video susținerea probvei practice în vederea obținerii permisului de conducere pentru categoriile B, B+E, C, C+E, D și TR. Nu se va înregistra proba practică pentru categoriile AM, A1, A2 şi A. 


Etichete: înregistrează |  examenului |  practică |  proba
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

ieri [07:25]  ACTUALITATE BUZAU

De ce se duce primarul Toma la Oxford

385 vizualizari Citeste tot
20 mai 2018 [11:42]  ACTUALITATE BUZAU

BMW-ul care a doborît arțarul

4557 vizualizari Citeste tot
19 mai 2018 [13:37]  ACTUALITATE

Cum va arata Dragaica 2018

367 vizualizari Citeste tot
18 mai 2018 [15:43]  ACTUALITATE BUZAU

Cand va fi functional noul RMN din Spitalul Judetean

1124 vizualizari Citeste tot
18 mai 2018 [14:13]  ACTUALITATE BUZAU

Incepeeeee! „BUZAU IUBESTE TEATRUL”

496 vizualizari Citeste tot
18 mai 2018 [12:02]  ACTUALITATE BUZAU

Sorin Burlacu, revine la sefia Bibliotecii Judetene

653 vizualizari Citeste tot
18 mai 2018 [10:23]  ACTUALITATE BUZAU

Nou punct de lucru al ISU la Padina

265 vizualizari Citeste tot
18 mai 2018 [07:49]  ACTUALITATE BUZAU

10 persoane,arestate in megadosarul DIICOT

493 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU