ACTUALITATE
Curs valutar:
4.7205
4.1484
26 iunie 2019 Ultimul update: 11:45
10 [OCT 18] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 10 octombrie 2018

De ce aceleași drumuri se înzăpezesc, an de an

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1584 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Chiar dacă mai sunt câteva săptămâni până la instalarea sezonului rece, autoritățile din județul Buzău s-au așezat ,ieri,la masa discuțiilor pentru a pune la punct și vota planul după care vor acționa în această iarnă. Un plan scris pe hîrtie, fără nimic în plus sau în minus față de alte ierni, după cum a observat și prefectul de Buzău, Carmen Ichim.

„Vă rog să-mi spuneți, membri Comitetului Județean, dacă aveți modificări sau ceva propuneri noi. Adică e normal să aprobăm și cu alte propuneri. Din partea Inspectoratului Județean de Poliție? –  Nu sunt. Jandarmi? –  Nu sunt. Armata? –  Nu. Ceilalți din Instituții, Consiliul Județean? – Nu. Dacă cineva, vreunul dintre membri Comitetului Județean de Situații de Urgență are alte propuneri... Nu avem, nu? – Nu. Îmi place că sunteți și de acord, dar important este să fim și mai inventivi, adică să avem un alt fel de discuție, nu așa.", a declarat prefectul de Buzau, Carmen Ichim.

În Comitetul județean petru Situții de Urgență întrunit astăzi special pentru a dezbate planul de măsuri pentru iarna care bate la ușă au fost trasate sarcini fiecărei instituții cu rol să intervină în sprijinul populației, în caz de omăt și viscol mare. Însă nu a fost atins cel mai fierbinte punct: acela al drumurilor care se înzăpezesc an de an și care ajung să dea peste cap comunități întregi. În ședința de astăzi, ar fi trebuit clarificată atât situația firmelor care ar trebui să se ocupe de dezăpezire, cât și a parazăpeilor, care odată instalate ar proteja șoselele și ar împiedica formarea sulurilor și a nămeților pe șosele. Numai că subiectul nu a fost atins după ce prefectul de Buzău a cerut Consiliului Județean și celor de la Drumuri Naționale o prezentare mai aplicată a situației din teren.

Pentru că știți că nu-mi place să vorbim doar vorbe. Doamna Năstase, vă rog să faceți o adresă Consiliului Județean Buzău, cât și Secției de Drumuri Naționale, să ne facă o informare, tot în Power Point, să o prezinte membrilor Comitetului Județean de Situații de Urgență, la ședința următoare, dar informarea va fi făcută până pe 24 octombrie și zic în Power Point pentru că vreau așa: o dată, situația reală din teren cu ce parazăpezi mai avem montați la această oră, câți s-au montat în anul 2017, câți s-au furat, câți s-au înlocuit, câți s-au deteriorat și cât vom monta în anul 2018.  Este greu ca toți să ajungem în toate colțurile județului Buzău și atunci, prin această informare, vedem cum stăm. Și aș mai solicita celor doi administratori de drumuri, atât al drumurilor naționale, cât și al drumurilor județene, să completeze informarea cu date cu privire ce părți din căile de comunicații pe care le administrează, au fost afectate de căderi de zăpadă.",a adăugat prefectul de Buzău, Carmen Ichim.

Aproape aceleași drumuri se înzăpezesc în județul Buzău, atunci când ninge și viscolește. Nu e sezon rece fără ca în acest județ să nu se închidă  șosele. Cele mai vulnerabile atunci când viscolește sunt DN 2 B dar și DN 2 C, spre Brăila, însă și soseaua europeană ajunge să fie blocată deseori de nămeți, ceea ce produce mari nemulțumiri în rândul șoferilor. Indiferent de măsurile luate la început de iarnă de autorități, drumurile tot au ajuns să fie închise atunci când a nins mai abundent.

Etichete: aceleași |  înzăpezesc |  drumuri
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

24 iun 2019 [09:37]  MONDEN BUZAU

24 iunie: E zi mare la români!

248 vizualizari Citeste tot
24 iun 2019 [08:58]  MONDEN BUZAU

Buzoianul nostru, dublu campion balcanic

309 vizualizari Citeste tot
22 iun 2019 [10:28]  ACTUALITATE BUZAU

Pestă porcină la Cochirleanca

262 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU