19 [IAN 19] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 19 ianuarie 2019

De ce a dispărut DISTONOCALMUL din România

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1833 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Printre medicamentele care nu se mai găsesc pe rafturile farmaciilor, este și celebrul Distonocalm. Dispariția acestuia însă de pe piață are o cauză mai puțin știută. Se pare că ierbicidarea excesiva din ultimii ani, cu chimicale care se folosesc în agricultură, au dus la dispariția secarei cornută care conținea o ciupecă folosită la producerea Distonocalmului. Afirmația a fost făcută  în emisiunea "Medika special" de la televiziunea de sănătate Medika TV, de către Ioan Antofie, președintele Asociației Naționale a Farmaciștilor de Spital din România.

"În România nu mai există secară cornută , care avea un parazit. Din cauza  ierbicidarii cu chimicale care se folosesc în agricultură se pare că nu se mai dezvolă acesta ciupercă și nu se mai poate colecta", a declarat președintele Asociației Naționale a Farmaciștilor de Spital din România la Medika TV.

Distonocalmul este unul dintre medicamentele produse în România, a cărui formulă a fost realizată de cercetătorii de la Facultatea de Farmacie din Bucureștii,avea un preț mic, fiind printre cele mai accesibile medicamente de pe piață.

 "Banalul Distonocalm a dispărut de pe piață, deși era un medicament produs de Facultatea de Farmacie București. Era oare prea ieftin?", a intrebat cu tilc,Maria Ionescu, președinte Colegiul Farmaciștilor Teleorman.

 Dupa cum se stie,Distonocalmul era folosit de către pacienții care sufereau de anxietate și nervozitate.


Etichete: dispărut |  DISTONOCALMUL |  România
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU