Curs valutar:
4.6569
4.0889
18 august 2018 Ultimul update: 11:31
05 [FEB 18] ACTUALITATE Buzau
Luni, 05 februarie 2018

Dacă vine cutremurul, vom avea cu ce interveni

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
0 voturi 1424 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău va primi cel de-al doilea container multirisc, fapt confirmat de Biroul de presă al instituției, după ce Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, a anunțat, săptămîna trecută, că fiecare judeţ din România va avea, pînă la sfârşitul acestui an, cîte două containere multirisc de căutare-salvare în caz de cutremur.

Județul Buzău va primi un singur echipament de acest fel, deoarece, anul trecut, în luna iulie, ISU Buzău a fost printre primele județe din țară, care au fost dotate cu acest tip de echipament.

 

Acoperă patru categorii de risc

 

Secretatul de stat Raed Arafat a anunțat că prin dotarea fiecărui judeţ cu cîte două containere de căutare-salvare se va asigura necesarul pentru acest tip de intervenţii și că beneficiul principal al acestui container este dotarea suplimentară cu echipamente de ultimă generație pentru căutarea-salvarea persoanelor în diferite medii, în primul rînd la cutremur, cu persoane surprinse sub dărîmături. Este gândit ca un tot unitar în condițiile cele mai dificile.

„Tot ce zice domnul Raed Arafat că se va face, înseamnă că se va face. La nivelul județului Buzău există un astfeld e container, intrat în dotarea instituțiri noastre încă de vara trecută, n container multirisc pentru gestionarea a patru mari categorii de situații de urgență și anume, alunecări sau prăbușiri de teren, cutremure, accidente tehnologice mari și accidente industriale grave. Respectivul container conține echipamente de ridicare, descarcerare, accesorii de iluminat, ceva mult mai în forță decît avem deja. Din informațiile care au ajuns și la noi, am înțeles că tot ceva de genul va ajunge la Buzău, în sensul că are alte tonaje, ridică mult mai mult. Și am înțeles că tot ceva d egenul vor să trimită la Buzău, să fie al doilea echipament de acest fel  în dotarea noastră ”, a subliniat purtătorul de cuvînt al ISU Buzău, sublocotenentul George Crețu.

Recipientul de mari dimensiuni conține o gamă largă de echipamente destinate unor situatii de urgență care s-ar putea produce la nivelul județului Buzău. Prețul containerului multirisc în caz de cutremur a fost de peste 300.000 de euro. Acest tip de echipament modern permite intervenții de lungă durată în condiții dificile sau foarte dificile, cu prăbușiri de construcții și va fi disponibil la nivelul ISU pentru întregul județ.

 

Contractele sunt semnate

 

Noul echipament va ajunge la ISU Buzău în cel mai scurt timp, după cum a anunțat doctorul Raed Arafat.

 

„Cel puţin pentru partea de căutare-salvare urbană, anul trecut am încheiat dotarea fiecărui judeţ cu câte un container de căutare-salvare, iar în acest an se achiziţionează al doilea container. Deja sunt contractate. Deci, la sfîrşitul acestui an, fiecare judeţ va avea două containere de căutare-salvare cu toate echipamentele, ceea ce înseamnă că, în jurul fiecărui container, se dezvoltă o echipă de căutare-salvare (...) de intervenţie pe partea de clădiri prăbuşite şi alte situaţii care necesită echipamentele respective”, a anunțat zilele trecute medicul Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.Etichete: cutremurul |  interveni
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

16 aug 2018 [12:38]  ACTUALITATE BUZAU

Absențe la Bacalaureatul ”second hand”

365 vizualizari Citeste tot
16 aug 2018 [10:46]  ACTUALITATE BUZAU

Sărata Monteoru/ Peturi, pungi, otrăvuri şi rahat

330 vizualizari Citeste tot
16 aug 2018 [09:32]  MONDEN BUZAU

Liberi și pe 25 noiembrie

693 vizualizari Citeste tot
15 aug 2018 [21:29]  SPORT BUZAU

Naşi şi în Cupă! CSM Rm. Sărat - Metalul 1-3!

341 vizualizari Citeste tot
14 aug 2018 [16:44]  ACTUALITATE BUZAU

'Eminescieni', primarul Toma s-a răzgândit

1106 vizualizari Citeste tot
14 aug 2018 [12:49]  CULTURA BUZAU

LINK/ ”O zi într-o școală finlandeză”

548 vizualizari Citeste tot
14 aug 2018 [11:38]  SPORT BUZAU

Victorie în ultimul amical pentru Metalul!

421 vizualizari Citeste tot
14 aug 2018 [08:33]  MONDEN BUZAU

Andreea de la KRONOS s-a măritat!

3511 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU