05 [IUN 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 05 iunie 2019

Dacă de furia apelor au scăpat, de furia electoratului disperat nu vor scăpa

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
4 voturi 2728 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro


  Propagarea în rîndurile opiniei publice a veştii că darea în folosinţă a podului de la Vadu Paşii va fi amînată încă un an, chipurile pentru că o viitură ar fi produs pagube imense pe şantier, i-a pus pe jar pe buzoieni.
Totul a pornit de la citeva declaraţii apărute în spaţiul public pe unele siteuri locale făcute de patronul firmei care efectuează lucrările de ridicare a noului pod de la Vadu Paşii, Victor Vasilescu, care a explicat, halucinant, că viitura de la sfîrşitul săptămînii trecute a produs pagube de 10 milioane de lei, iar darea în folosinţă ar putea fi amînată cu un an
  Victor Vasilescu este unul dintre patronii Integral S.A., societate care a cîştigat licitaţia pentru construirea unui pod considerat strategic, aşa cum s-au cîştigat o mulţime de licitaţii în România, ţară în care, după cum o putem constata toţi, calitatea lucrărilor de infrastructură este de nivelul Africii. Dincolo, însă, de toate acestea, este de remarcat că Vasilescu face nişte declaraţii ce pot fi apreciate drept suspecte pentru orice român care nici măcar nu trebuie să se priceapă la construcţii de poduri. De exemplu,  Vasilescu a zis că un tablier (ansamblul orizontal care se fixează între picioarele - pilele - podului peste care se aşterne asfaltul) a fost luat de ape, iar altul a fost îndoit, şi asta înseamnă pagube foarte mari , 10 milioane de lei noi şi întîrzierea lucrărilor un an. 
Bineînţeles că declaraţiile d-lui Victor Vasilescu demonstrează fie naivitate, ca să nu zicem altfel, fie lipsă de pricepere crasă, ceea ce este extrem de grav, în condiţiile în care, totuşi, se construieşte un pod pe care vor circula oameni, fie altceva. Ce anume altceva? Păi, nu-i greu de intuit. Dacă pe Victor Vasilescu nimeni nu-l poate suspecta de naivitate, celelalte două variante merită studiate. Spunem acestea pentru că nimeni nu poate fi atît de prost încît să-şi lase nişte piese, materiale sau utilaje valoroase să fie luate de ape. Oamenii de meserie, dar mai ales de bună credinţă care au mai construit poduri au prins în abc-ul meseriei obligaţia să se asigure că nici o viitură nu le poate pune în pericol lucrarea. Or, dl. Vasilescu, şi specialiştii de sub el n-au respectat aceste reguli elementare? De ce? Mai ales că tot suscitatul patron al Integral S.A., a mai păţit o dată "o viitură mare" cînd apele i-au luat nişte fier beton şi un buldoexcavator. După care s-a dus la asigurator să ceară 6 milioane de lei, dar asiguratorul i-a dat doar 1,5. Oare din ce cauză? Şi-acum să cazi în aceeaşi greşeală e pentru orice om de bună credinţă mult prea mult. Altceva ar putea să fie! 
Cîteva simple constatări 
Ce anume, poate vor stabili oamenii care se pricep să desluşească astfel de iţe încurcate. Pînă atunci, însă, este de constatat că Integral S.A. n-a prea construit poduri, ci s-a ocupat de construcţii civile. Construcţii în jurul cărora s-a iscat scandal aşa cum s-a întîmplat, de exemplu, cu Sala Sporturilor din Braşov, iar aici mai aproape cu noua Maternitate de pe strada Victoriei al cărei preţ s-a dublat faţă de proiectul aprobat iniţial. Deci, Integral S.A. n-a făcut poduri, dar în jurul lucrărilor sale s-a făcut mare scandal. Ceea ce se întîmplă, iată, şi acum. Sînt, deci, doar cîteva simple constatări, iar dacă vreun buzoian curios are răbdarea să caute pe Internet date despre firma domnului Vasilescu va avea o imagine absolut surprinzătoare, ca de pildă, împingerea cu obstinaţie a inaugurărilor unor obiective în ani electorali.
N-au înţeles nimic! 
În timp ce reprezentantul beneficiarului, adică preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Emanoil Neagu, spune că ceea ce s-a prezentat ca fiind "dezastru şi apocalipsă" nu-i chiar aşa şi că termenul de dare în folosinţă va fi respectat fără ca Integral S.A. să primească un ban în plus (poate doar de la asigurator) este de observat că unii oameni precum cei de mai sus par să nu fi înţeles nimic din pilda alegerilor din 26 mai. Anume, că pur şi simplu, nu se mai poate aşa. Nici cu lucrări proaste, plătite dublu, şi inaugurări, nu-i aşa, fix în ani electorali, nici cu umilinţa că: "N-am fost votaţi!" Nu se mai dă! S-a terminat, şi gata! Iar dacă de furia apelor s-a mai scăpat cumva, nimeni nu va scăpa de furia electoratuluiEtichete: apelor |  disperat |  electoratului |  furia |  furia |  scăpa |  scăpat
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 1   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU