Curs valutar:
4.7205
4.1484
25 iunie 2019 Ultimul update: 21:56
04 [IAN 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 04 ianuarie 2019

Curs opţional! Manual de Istorie a Buzăului

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
2 voturi 1485 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Elevii din școlile buzoiene ar putea fi primii care ar studia istoria propriului județ în cadrul unui curs opțional. Inițiativa aparține primarului munici­piului Buzău, Constantin Toma, care a cerut editarea unui manual de Istoria Buzăului. Practic, ar fi o continuare al proiectului „ora de istorie”, conceput pentru a marca Centenarul Marii Uniri în unită­țile de învățământ din municipiu și prin care edilul Buzăului a dorit să aducă în atenția elevilor adevărate valori ale ju­dețului, care pot fi modele pentru tineri.  
Cartea ar urma să conțină atît informații culese de la arheologi despre începuturile din arealul buzoian, cît și date și prezentări ale evenimentelor și personalităților marcante. Deși editarea ar putea dura cîteva luni bune, edilul este optimist și speră ca un astfel de manual să ajungă cît mai repede pe băncile elevilor, iar informațiile să fie predate de profesori în cadrul unui curs opțional. De altfel, încă de la prima oră de istorie locală, susținută în primăvara acestui an la Liceul „Alexandru Marghiloman“, primarul le-a vorbit copiilor despre cît de important este să cunoști valorile și istoria locului în care te-ai născut. 

„Vom continua cu promovarea valorilor, foarte important, valori umane, fapte și locuri din Municipiul Județul Buzău și acel proiect care îmi place din ce în ce mai mult sper să îl punem în aplicare în sensul ca anul viitor să avem o carte de Istorie a Buzăului. Și să obținem, în curs, chiar dacă opțional, dar în fiecare școală din județul Buzău să se predea și istoria Buzăului pentru că trebuie să crească și încrederea în orașul și județul nostru și acest lucru se face de la vîrstele cele mai fragede. Din păcate, Istoria, în general nu se mai predă sau se predă, după părerea mea, se predă într-un mod inacceptabil.”, a declarat primarul Buzăului, Constantin Toma. 
Primii din ţară 
Ideea ar fi pe placul elevilor, mai ales că după proiectul Ora de istorie, mulți s-au arătat foarte încîntați că au putut afla informații despre personalitățile care s-au născut și au trăit în aceleași locuri ca și ei. „Buzăul, Oraș al Cunoașterii și Inovării. Nu vom putea fi un Oraș al Cunoașterii și Inovării dacă nu vom face o revoluție în educația buzoiană.", a adăugat edilul orașului. Dacă inițiativa primarului Constantin Toma se va concretiza, elevii buzoieni ar fi primii din țară care vor avea un manual cu istoria propriului județ, iar Buzăul ar fi primul unde ar exista un curs opțional de istoria județului.Etichete: Buzăului |  Istorie |  Manual |  opţional
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 2   -2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU