21 [NOV 18] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 21 noiembrie 2018

Cum vrea noua conducere să reformeze Compania de Apă

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
3 voturi 2607 vizualizari 1 comentariu redactie@focustv.ro

Punct şi de la capăt! Este ceea ce a spus noua conducere a Companiei de Apă numită interimar după demiterea fostului manager, Ionel Tescaru. Simona Săvulescu a încheiat mandatul de director adjunct, iar în următoarele patru luni va avea în grijă furnizarea apei potabile și asigurarea unui serviciu de canalizare ca la carte.

Imediat ce a preluat mandatul de director general al Companiei de Apă, Simona Săvulescu i-a și luat la întrebări pe directorii pe care îi are în subordine și a dat directive astfel încît în cele patru luni de mandat interimar să pună ordine în societate. Prioritatea zero a noului director general este calitatea apei. Cel puțin la nivel declarativ, Simona Săvulescu a explicat că a dat deja ordin  să se facă tot ce se poate pentru ca în perioada sărbătorilor, cînd se știe că din cauza consumului ridicat pot apărea probleme în ceea ce privește calitatea apei furnizate populației, la robinete să nu mai curgă apă neagră. "Primele obiective pe care le-am discutat cu colegii într-o primă şedinţă pe care au avut-o luni dimineaţă, a fost că am solicitat în ceea ce priveşte calitatea apei, pentru a preîntîmpina problemele care, de regulă, apar în perioada sărbătorilor în timpul vîrfului de consum. Ce putem face este să avem cît mai puţine astfel de situaţii, dacă se poate, să nu mai avem deloc, cînd apa vine murdară. Mă refer aici la serviciile de mentenanţă, de exemplu la curăţarea filtrelor de la centrale termice şi alte maşini precum curăţarea conductelor."

În paralel, noul director a cerut și o analiză reală a cheltuielor.
Simona Săvulescu este de părere că la acest capitol trebuie făcute reduceri substanțiale, iar noile modificări să fie cuprinse în bugetul de anul viitor. De altfel acesta ar putea fi un prim pas pentru o eventuală reducere a prețului la serviciile de apă și canalizare furnizate populației.

"Proiecţia noului buget pe 2019 în care avem în vedere reducerea cu maxim posibil a anumitor cheltuieli astfel încît să fim în stare să provocăm o reducere a preţului apei potabile, respectiv a canalizării şi epurării apei uzate. S-ar putea tăia de peste tot, dar ăsta nu-i un scop în sine, ci sînt măsuri de eficientizare care ar putea fi luate, unele dintre ele, fără să fie necesare măsuri orga­nizatorice şi care să conducă la un astfel de rezultat."

Simona Săvulescu are mandat pentru patru luni, dar deja au fost demarate procedurile pentru numirea unui director plin la Compania de Apă. Alegerea lui va fi făcută de o firmă specializată pentru care a fost demarată procedura de selecție pe SEAP. Cei care care vor avea oferta cea mai bună vor avea dreptul de a selecta din candidaturile depuse cel mai bun director pentru Compania de Apă. Simona Săvulescu a anunțat deja că va fi unul dintre potențialii directori pentru că își va depune dosarul. Simona Săvulescu a fost timp de șase luni director adjunct interimar, iar de pe 16 noiembrie, cînd i-a expirat acest mandat, l-a preluat pe cel de director general interimar.Etichete: Compania |  director |  reformeze
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 1   1

Comentarii

olyverbuzau
21 noiembrie 2018
Stau si ma gandesc la 2 variante ale acestui articol ori derectoarea este mincinoasa ori au fost inventate texte din acest articol si anume: daca nu exista alti directori cui a dat directive si pe cine a luat la intrebari? rog pe MARILENA DINU sa imi dea un raspuns URGENT pt ca ne-am saturat de stiri de tot rahatul TOMA A SPUS CA IMEDIAT CE PLEACA TESCARU, MICSOREAZA PRETUL LA PA...SI ACUM VINE CU JUSTIFICARE CA E POSIBIL SA MICOSREZE IN ANII VIITORI. CHIAR NE CREDETI FRAIERI?VOI ASTIA DE LA PARTID?


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU