Curs valutar:
4.6569
4.0889
18 august 2018 Ultimul update: 21:09
19 [IUL 18] ACTUALITATE Buzau
Joi, 19 iulie 2018

Cum se va moderniza Spitalul Județean

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1356 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Reabilitarea blocului operator al secției de chirurgie a Spitalului Județean de Urgență va dura 12 luni. Într-o conferință de presă, astăzi dimineață, oficialii Consiliului Județean și ai Spitalului Județean, au explicat cum se vor derula lucrările și cum vor arăta la final sălile blocului operator. În acest context, Claudiu Damian, managerul spitalului, a descris ce presupun aceste lucrări. Astfel, conferința de presă s-a concentrat mai mult asupra Spitalului Județean Buzău, unde noi investiții vin în sprijinul sănătății buzoienilor. Licitația pentru renovarea blocului operator s-a încheiat, firma câștigătoare fiind Hidro Salt. “A fost semnat contractul, câștigătorul acestei licitații este firma Hidro Salt, sursa de finanțare este din bugetul propriu al Consiliului Județean, investiția se ridică la aproximativ 3,5 milioane de euro, deci 13,500 de mii de lei. Această investiție are două faze, prima fază este din punct de vedere al reabilitării, al construcției, faza a doua va fi după ce se termină reabilitarea din punct de vedere al construcției, utilarea cu echipament nou medical, deci va fi o secție reabilitată în totalitate, atât din punct de vedere al construcției, cât și al aparaturii medicale.”, a declarat președintele CJ, Petre Emanoil Neagu.
Prin aceasta, se încearcă aducerea la standardele 2018 ale infrastructurii medicale. Investiția se alătură proiectelor care au ca țintă infrastructura medicală, unele realizându-se cu succes - deschiderea Maternității, s-a dat drumul la secția exterioară Pârscov -, altele fiind în derulare - reabilitare și extindere UPU din fonduri europene, reabilitare a secției exterioare dermatologie. 
În ceea ce privește renovarea blocului operator, durata și lucrările acestui proiect nu trebuie să afecteze actul medical, activitatea derulându-se în parametri normali. 
“Va fi o perioadă foarte dificilă pentru personalul din Spitalul Județean, cât și pentru mine, pentru că din 8 săli care sunt acum în blocul operator, se vor face 7 săli moderne, de ultimă generație, atât ca infrastructură, cât și ca dotare. Pentru a putea începe lucrările, trebuie să relocăm 3 săli pe care le-am prevăzut de la începutul licitației și vom lucra în ture, m-am consultat cu toți medicii și cu tot personalul pe secțiile cu specific chirurgical și am discutat și am hotărât că vor fi două ture dimineață de la 8:00 la 13:00 cu o pauză de o oră, după care de la 14:00 la 19:00.”, a explicat managerul spitalului, Claudiu Damian.
Pentru faza a doua, adică dotarea cu aparatură medicală specifică, licitația este în desfășurare, până pe 19 când se va încheia. S-au alocat 6 milioane de lei, care vor contribui la utilarea blocului operator. 
“Lucrarea va dura 12 luni, deci la sfârșitul anului viitor, Spitalul Județean va beneficia de acest bloc operator la standarde europene, la nivel de 2018-2020.”, a adăugat președintele CJ, Petre Emanoil Neagu. 
Lipsa cadrelor medicale reprezintă încă un subiect ce necesită rezolvare, iar renovarea și dotarea spitalului vine ca un sprijin în această problemă. Etajul 5, pediatrie și chirurgie infantilă, pe lângă secția maternitate, oncologie, chirurgie, cardiologie sunt câteva dintre exemplele secțiilor modernizate. Toate proiectele se concentrează spre modernizarea întregului spital, atât structural, cât și dotare și personal medical.
“Un punct principal în dorința medicilor de a veni într-o unitate medicală, pe lângă partea de renumerație, este și partea de condiție, de dotare a spitalului, fiecare medic are vine sau care a venit deja ne-a întrebat “înțeleg, nu avem la momentul actual, dar în viitor aveți planuri?” și noi întotdeauna ne-am ținut de cuvânt. Prin veniturile proprii, am dotat cât am putut fiecare secție și unde nu ne-am descurcat, Consiliul Județean, de fiecare dată, ne-a sprijinit și suntem într-un proces amplu de modernizare a Spitalului Județean.”, a adăugat Claudiu Damian.
De asemenea, un proiect îndrăzneț ar fi și înființarea unei secții de chirurgie Neurologică.
“Noi nu avem încă Neurochirurgie și Chirurgie Cardiovasculară. Avem în plan chirurgie neurologică, am în plan să facem în Spitalul Județean, mai ales că vom face aceste săli și ne vom permite să facem și acest segment. Dar va dura pentru că, după dotare, trebuie să avem medici, trebuie să modificăm structura organizatorică, dar eu zic că acest lucru va fi viabil în maxim 2 ani.”, a explicat Claudiu Damian.


Etichete: județean |  moderniza |  spitalul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

16 aug 2018 [12:38]  ACTUALITATE BUZAU

Absențe la Bacalaureatul ”second hand”

402 vizualizari Citeste tot
16 aug 2018 [10:46]  ACTUALITATE BUZAU

Sărata Monteoru/ Peturi, pungi, otrăvuri şi rahat

379 vizualizari Citeste tot
16 aug 2018 [09:32]  MONDEN BUZAU

Liberi și pe 25 noiembrie

750 vizualizari Citeste tot
15 aug 2018 [21:29]  SPORT BUZAU

Naşi şi în Cupă! CSM Rm. Sărat - Metalul 1-3!

376 vizualizari Citeste tot
14 aug 2018 [16:44]  ACTUALITATE BUZAU

'Eminescieni', primarul Toma s-a răzgândit

1147 vizualizari Citeste tot
14 aug 2018 [12:49]  CULTURA BUZAU

LINK/ ”O zi într-o școală finlandeză”

582 vizualizari Citeste tot
14 aug 2018 [11:38]  SPORT BUZAU

Victorie în ultimul amical pentru Metalul!

454 vizualizari Citeste tot
14 aug 2018 [08:33]  MONDEN BUZAU

Andreea de la KRONOS s-a măritat!

3555 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU