Curs valutar:
4.7625
4.2638
22 mai 2019 Ultimul update: 18:20
19 [IUL 18] ACTUALITATE Buzau
Joi, 19 iulie 2018

Cum se va moderniza Spitalul Județean

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1639 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Reabilitarea blocului operator al secției de chirurgie a Spitalului Județean de Urgență va dura 12 luni. Într-o conferință de presă, astăzi dimineață, oficialii Consiliului Județean și ai Spitalului Județean, au explicat cum se vor derula lucrările și cum vor arăta la final sălile blocului operator. În acest context, Claudiu Damian, managerul spitalului, a descris ce presupun aceste lucrări. Astfel, conferința de presă s-a concentrat mai mult asupra Spitalului Județean Buzău, unde noi investiții vin în sprijinul sănătății buzoienilor. Licitația pentru renovarea blocului operator s-a încheiat, firma câștigătoare fiind Hidro Salt. “A fost semnat contractul, câștigătorul acestei licitații este firma Hidro Salt, sursa de finanțare este din bugetul propriu al Consiliului Județean, investiția se ridică la aproximativ 3,5 milioane de euro, deci 13,500 de mii de lei. Această investiție are două faze, prima fază este din punct de vedere al reabilitării, al construcției, faza a doua va fi după ce se termină reabilitarea din punct de vedere al construcției, utilarea cu echipament nou medical, deci va fi o secție reabilitată în totalitate, atât din punct de vedere al construcției, cât și al aparaturii medicale.”, a declarat președintele CJ, Petre Emanoil Neagu.
Prin aceasta, se încearcă aducerea la standardele 2018 ale infrastructurii medicale. Investiția se alătură proiectelor care au ca țintă infrastructura medicală, unele realizându-se cu succes - deschiderea Maternității, s-a dat drumul la secția exterioară Pârscov -, altele fiind în derulare - reabilitare și extindere UPU din fonduri europene, reabilitare a secției exterioare dermatologie. 
În ceea ce privește renovarea blocului operator, durata și lucrările acestui proiect nu trebuie să afecteze actul medical, activitatea derulându-se în parametri normali. 
“Va fi o perioadă foarte dificilă pentru personalul din Spitalul Județean, cât și pentru mine, pentru că din 8 săli care sunt acum în blocul operator, se vor face 7 săli moderne, de ultimă generație, atât ca infrastructură, cât și ca dotare. Pentru a putea începe lucrările, trebuie să relocăm 3 săli pe care le-am prevăzut de la începutul licitației și vom lucra în ture, m-am consultat cu toți medicii și cu tot personalul pe secțiile cu specific chirurgical și am discutat și am hotărât că vor fi două ture dimineață de la 8:00 la 13:00 cu o pauză de o oră, după care de la 14:00 la 19:00.”, a explicat managerul spitalului, Claudiu Damian.
Pentru faza a doua, adică dotarea cu aparatură medicală specifică, licitația este în desfășurare, până pe 19 când se va încheia. S-au alocat 6 milioane de lei, care vor contribui la utilarea blocului operator. 
“Lucrarea va dura 12 luni, deci la sfârșitul anului viitor, Spitalul Județean va beneficia de acest bloc operator la standarde europene, la nivel de 2018-2020.”, a adăugat președintele CJ, Petre Emanoil Neagu. 
Lipsa cadrelor medicale reprezintă încă un subiect ce necesită rezolvare, iar renovarea și dotarea spitalului vine ca un sprijin în această problemă. Etajul 5, pediatrie și chirurgie infantilă, pe lângă secția maternitate, oncologie, chirurgie, cardiologie sunt câteva dintre exemplele secțiilor modernizate. Toate proiectele se concentrează spre modernizarea întregului spital, atât structural, cât și dotare și personal medical.
“Un punct principal în dorința medicilor de a veni într-o unitate medicală, pe lângă partea de renumerație, este și partea de condiție, de dotare a spitalului, fiecare medic are vine sau care a venit deja ne-a întrebat “înțeleg, nu avem la momentul actual, dar în viitor aveți planuri?” și noi întotdeauna ne-am ținut de cuvânt. Prin veniturile proprii, am dotat cât am putut fiecare secție și unde nu ne-am descurcat, Consiliul Județean, de fiecare dată, ne-a sprijinit și suntem într-un proces amplu de modernizare a Spitalului Județean.”, a adăugat Claudiu Damian.
De asemenea, un proiect îndrăzneț ar fi și înființarea unei secții de chirurgie Neurologică.
“Noi nu avem încă Neurochirurgie și Chirurgie Cardiovasculară. Avem în plan chirurgie neurologică, am în plan să facem în Spitalul Județean, mai ales că vom face aceste săli și ne vom permite să facem și acest segment. Dar va dura pentru că, după dotare, trebuie să avem medici, trebuie să modificăm structura organizatorică, dar eu zic că acest lucru va fi viabil în maxim 2 ani.”, a explicat Claudiu Damian.


Etichete: județean |  moderniza |  spitalul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

19 mai 2019 [11:25]  ACTUALITATE BUZAU

De ce au ignorat victimele evenimentului aviatic de la Nehoiu pericolul de vreme rea

Polițiștii și procurorii au periat,la sfirsitul[...]
437 vizualizari Citeste tot
18 mai 2019 [22:48]  ACTUALITATE BUZAU

Cutremur puternic de 4,1grade resimtit la Buzau

367 vizualizari Citeste tot
16 mai 2019 [10:05]  MONDEN BUZAU

La revedere, Eurovision!

586 vizualizari Citeste tot
15 mai 2019 [05:10]  ACTUALITATE BUZAU

A început Marea debranşare

1 1266 vizualizari Citeste tot
14 mai 2019 [09:27]  MONDEN BUZAU

Mihai Constantinescu, în moarte cerebrală

700 vizualizari Citeste tot
14 mai 2019 [08:51]  MONDEN BUZAU

28 mai: Mare concert PLĂIEȘII, la Buzău!

714 vizualizari Citeste tot
14 mai 2019 [08:18]  ACTUALITATE BUZAU

S-a spânzurat de podul de la Mărăcineni!

1344 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU