11 [IUN 18] ACTUALITATE Buzau
Luni, 11 iunie 2018

Cum s-a desfasurat flagrantul in cazul politistului arestat

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 1418 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

 Directia Generala Anticoruptie a iesit public  ,cu putin timp in urma cu un comunicat de presa in care furnizeaza amanunte privind actiunea de saptamina trecuta soldata  cu un flagrant in urma cariua au fost retinuti un sef de post de la Parscov si citiva complici sub acuzatia de luare de mita si si complicitate la detinerea ilegala a e produse accizabile.Iata ce explica in comunicat Biroul de presa al DGA:,,Ofițerii de poliție judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Buzău, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au organizat şi realizat, la data de 07.06.2018, prinderea în flagrant a unui agent de poliție de la un post de poliție comunală din cadrul I.P.J. Buzău, în timp ce primea cu titlu de mită 50 de cartușe de țigări, de la două persoane, angajați ai unei societăți comerciale având ca atribuții distrugerea țigărilor de contrabandă confiscate în urma activităților specifice. Față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pe o durată de 24 de ore pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită și complicitate la deținere ilegală de produse accizabile iar, ulterior, instanța a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În fapt, la începutul acestui an, ofițerii D.G.A – Serviciul Județean Anticorupție Buzău, s-au sesizat din oficiu cu privire la existența unor suspiciuni referitoare la întocmirea nereală a procesului-verbal de distrugere a țigaretelor de contrabandă de către comisia de distrugere compusă din agentul de poliție, doi lucrători vamali din cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Galați, precum și din reprezentanți ai unei societăți comerciale. Conform suspiciunii, în procesele verbale încheiate cu această ocazie, comisia atesta distrugerea întregii cantități de țigări de contrabandă, deși în realitate nu se întâmpla acest fapt.

Cu privire la acest aspect, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău care a întocmit dosar penal și a dispus efectuarea de cercetări în urma cărora s-a stabilit că, în perioada 04 – 08.06.2018, la sediul unei societăți comerciale din județul Buzău a avut loc o nouă operațiune de distrugere a unei cantități de țigări de contrabandă. Întrucât din probele administrate rezulta că operațiunea de distrugere nu a fost efectuată în totalitate, precum și probabilitatea săvârșirii unor fapte penale, procurorul de caz a dispus organizarea unei acțiuni de prindere în flagrant, prilej cu care agentul de poliție a fost surprins în timp ce primea mită de la cei doi angajați ai societății comerciale care ar fi trebuit să distrugă țigările de contrabandă. Cu acest prilej, au fost identificate și ridicate în vederea cercetărilor 8 baxuri cu țigări (82.000 țigarete).

La rândul lor, cei doi angajați ai societății comerciale care au oferit mita sunt cercetați, sub măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și deținere ilegală de produse accizabile.

Totodată, a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de cei doi lucrători vamali din cadrul Direcției Regionale Vamală Galați, membri în comisia de distrugere, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită și complicitate la deținere ilegală de produse accizabile ambii cercetați în stare de libertate.

Pentru documentarea cauzei, ofițerii S.J.A. Buzău au beneficiat de sprijinul D.G.A. – Structura centrală.

În prezent, cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate, precum și cu privire la bunurile găsite, respectiv 4.100 pachete de țigări."
Etichete: arestat |  desfasurat |  flagrantul |  incazul |  politistului
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

11 oct 2018 [10:22]  ACTUALITATE BUZAU

Încep lucrările de refacere a DN 10

423 vizualizari Citeste tot
11 oct 2018 [08:23]  PUBLICITATE BUZAU

(P) DISPOZIŢIE Nr. 268 privind convocarea Consiliului Judeţean Buzău în şedinţă extraordinară

ROMÂNIA CONSILIUL JUDEŢEAN BUZĂU[...]
369 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU