Curs valutar:
4.7205
4.1484
25 iunie 2019 Ultimul update: 21:56
01 [OCT 18] ACTUALITATE Buzau
Luni, 01 octombrie 2018

Cum merg pregătirile pentru referendum

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
2 voturi 1946 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Pregătiri pe ultima sută de metri în vederea organizării referendumului pentru familie, care va avea loc week-end-ul viitor. După tragerea la sorți a președintelui B.E.J. și a preşedinţilor secțiilor de votare, ieri a avut loc la Buzău instruirea celor care au în sarcină respectarea legii şi buna organizare a scrutinului din 6-7 octombrie. Circa 400 de președinți de secții au fost instruiți de conducerea Biroului Electoral Județean.

Președintele B.E.J. Buzău, judecătorul Aurel Pușcă a explicat: "Instruirea vizează modul de completare a birourilor electorale ale secţiilor de votare, ridicarea materialelor şi atribuţiile birourilor începînd de astăzi şi pînă la finalizarea votării. Membrii trebuie să ştie foarte bine procesul de votare şi obligaţiile legale privind desfăşurarea evenimentului. Aici sînt trecute toate atribuţiile lui, hotărîrile Biroului Electoral Central şi hotărîrile Biroului Electoral Judeţean. Faţă de alte alegeri, acum avem un singur preşedinte, nu avem locţiitori, atribuţiile acestora fiind preluate de vicepreşedinte." 

Altă tragere la sorţi

Iar odată cu această etapă au ieșit la iveală și ceva sincope. De pildă, persoane desemnate să se ocupe de secțiile de votare au ales în ultima clipă să renunțe la sarcini, așa că a fost nevoie de noi trageri la sorți, în regim de  urgență. 

"La momentul actual, toate secţiile de votare au cîte un preşedinte, însă sîntem în situaţia ca anumiţi preşedinţi să se retragă din motive întemeiate. Urmează să sesizăm şi pe preşedintele Tribunalului să procedeze la noua tragere la sorţi din lista experţilor electorali pentru localităţile respective. Preşedinţii secţiilor de votare sînt traşi la sorţi din lista întocmită de Autoritatea Electorală Permanentă. Ei au această calitate de experţi electorali şi majoritatea au participat şi la celelalte scrutinuri", a mai adăugat judecătorul Aurel Puşcă.

Și buletinele de vot pentru referendumul din week-endul viitor au ajuns la Buzău. În total, în județ au fost distribuite peste 426.000 de buletine, cu 10% mai multe decât numărul de alegători de pe listele electorale permanente. 

În județul Buzău vor fi amenajate pentru referendumul de la finele săptămînii peste 400 de secții de votare.


Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU