ACTUALITATE
Curs valutar:
4.6639
4.1179
18 noiembrie 2018 Ultimul update: 16:36
26 [OCT 18] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 26 octombrie 2018

Cum i-a dat Dragnea o scatoalcă lui Ciolacu

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
6 voturi 1780 vizualizari 1 comentariu doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Reacţia vehementă a preşedintelui Consiliului Jude­ţean şi, totodată, al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Buzău, 2008, Emanoil Neagu, după scri­soarea pe care primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Constantin Toma, pe tema calităţii apei potabile furnizate de Compania de Apă în mai multe comune buzoiene a surprins opinia publică.
                      Totul a părut că face parte dintr-un scenariu bine pus la punct în condiţiile în care Toma şi Neagu, membri de frunte ai PSD Buzău se arătau a avea relaţii dintre cele mai cordiale în ultima vreme. Luni, însă, starea de tensiune dintre cei doi a atins cote maxime, Neagu a răspuns tăios, iar Toma ia cerut demisia de la vîrful A.D.I. şi C.J., astfel că totul pare să fi luat-o razna. În acest context apare nedumerirea privind escaladarea conflictului şi cauzele lui ascunse. Totuşi, chiar şi pentru astfel de momente există explicaţii, iar acestea susţin surse interne din PSD, ţin de războiul dintre şeful suprem al partidului,  Liviu Dragnea şi liderul judeţean social-democrat, deputatul Marcel Ciolacu. Practic, spun sursele noastre, Dragnea i-a aplicat două palme lui Ciolacu prin intermediul lui Ionel Tescaru şi lui Emanoil Neagu.
Lovituri cu manta
După cum se ştie, relaţiile dintre Liviu Dragnea şi Marcel Ciolacu, sînt extrem de tensionate după ce deputatul buzoian şi apropiaţii săi i-au cerut capul în termeni dintre cei mai vehemenţi. Atunci, Dragnea a supravieţuit şi aşa cum se întîmplă în politică era de prevăzut că va veni şi momentul răfuielii. Iar aceasta s-a produs la începutul săptămînii cu episodul de la şedinţa A.D.I. Iar strategia n-a fost atît  de complicată.  
Aşadar, potrivit surselor suscitate după scandalul lansării de către primarul Toma  a scrisorii deschise privind apa neconformă pe care Compania de Apă, condusă de Ionel Tescaru ce livrează unor comunităţi buzoiene un grup de pesedişti a pus la cale o contraofensivă. Concret, spun aceleaşi surse, Ionel Tescaru a intervenit pe lîngă buzoianul Felix Stroe, şef al RAJA Constanţa (omoloaga Companiei de Apă din Constanţa) şi fost ministru al Transporturilor cu care este vechi prieten să-l ajute să gestioneze  atacurile venite din partea lui Toma şi a lui Ciolacu. Stroe, despre care spunem că acum e omul lui Dragnea, după ce şi-a demonstrat fidelitatea nesemnînd scrisoarea prin care mai mulţi lideri pesedişti i-au cerut demisia, i-ar fi explicat însuşi preşedintelui cel mare al PSD situaţia de la Buzău. Astfel s-a creat oportunitatea ca Dragnea să aplice o primă corecţie lui Ciolacu, "printr-o lovitură cu manta" ca la biliard. Iar mîna care l-a plesnit pe Toma şi el un vehement critic al actualului preşedinte al Camerei Deputaţilor a fost a lui Emanoil Neagu. Şi, prin ricoşeu şi pe Ciolacu. În acest fel, Dragnea a dat un semnal dur, iar Neagu şi-a făcut propriul joc politic transmiţînd că este un pion important în arhitectura pesedistă buzoiană, iar Ionel Tescaru, de asemenea, că are încă forţă să replice atacurilor.Etichete: Ciolacu |  Dragnea |  Neagu |  scatoalcă
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 4   -2

Comentarii

Soare
27 octombrie 2018
\" iar Toma ia cerut demisia\" Mai mare rușinea!


Ultima ora

15 noi 2018 [15:49]  PUBLICITATE BUZAU

(P) S.C. RECOMPLAST S.R.L., ANUNŢ DE PRESĂ PRIVIND ANGAJARE PERSONAL

S.C. RECOMPLAST S.R.L., anunţ de presă privind[...]
300 vizualizari Citeste tot
15 noi 2018 [15:48]  PUBLICITATE BUZAU

(P) S.C. RECMET S.R.L., ANUNŢ DE PRESĂ PRIVIND ANGAJARE PERSONAL

S.C. Recmet S.R.L., anunţ de[...]
333 vizualizari Citeste tot
15 noi 2018 [09:53]  MONDEN BUZAU

Dj Sava a ajuns în Bahrain

274 vizualizari Citeste tot
15 noi 2018 [00:27]  ACTUALITATE BUZAU

Cine a certificat european covrigii de Buzău

611 vizualizari Citeste tot
15 noi 2018 [00:16]  ACTUALITATE BUZAU

Cine vrea să lucreze în Palatul Comunal?

1077 vizualizari Citeste tot
14 noi 2018 [10:41]  ACTUALITATE BUZAU

Perchezitii la palatul cu turnulete al lui Vanghele

755 vizualizari Citeste tot
14 noi 2018 [09:37]  MONDEN BUZAU

Buzoianca Andreea Balaban, starul din social media

363 vizualizari Citeste tot
14 noi 2018 [08:05]  SPORT BUZAU

Cum merg lucrările la viitoarea bază sportivă LPS

1765 vizualizari Citeste tot
14 noi 2018 [07:57]  POLITIC BUZAU

Cum se pregătesc partidele pentru europarlamentare

333 vizualizari Citeste tot
13 noi 2018 [10:23]  ACTUALITATE BUZAU

Buzăul, premiat pentru proiectul de Centenar

497 vizualizari Citeste tot
13 noi 2018 [08:55]  MONDEN BUZAU

Chef Aida Parascan s-a măritat în secret

414 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU