27 [NOV 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 27 noiembrie 2019

Cum explică primarul Toma criza căldurii din Buzău

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
1 vot 1750 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

    
Avaria care a lăsat în frig și fără apă caldă circa  4 mii de familii, instituții, școli și grădinițe, din Buzău nu putea fi prevăzută. Nimeni nu putea ști că se va ajunge aici, spune primarul Constantin Toma, care vine cu explicații după ce sistemul de alimentare cu apă caldă și căldură a orașului este semi paralizat de zeci de ore.
După ce a dat asigurări că sistemul va funcționa fără probleme iarna aceasta, primarul Constantin Toma trebuie să explice acum de ce oamenii nu primesc apă caldă și căldură. După două zile în care abonații sistemului centralizat au stat în frig, la fel și elevii din școlile din oraș. primarul Buzăului, Constantin Toma, a explicat într o declarație pentru Focus FM situația în care se află sistemul.
”Acum trei luni s-au făcut probe si singura probă care putea fi făcută a fost proba la presiune. Au fost încercari la 10 12 bari, sistemul a funcționat 3 luni, nu puteai face altă determinare pentru că aceste țevi sunt în interiorul cazanului și sunt două plăci sudate, nu poți face altă verificare, cred că pe undeva a fost o greșeală, de  mâine dimineață aceste țevi care au corodat se vor înlocui”, a declarat primarul Toma. 
Odată nefuncțional cazanul respectiv, Regia s-a văzut nevoită să caute soluții. Varianta la care s-a recurs a fost ca școlile și grădinițele să aibă căldură, la parametri  reduși însă, doar pe timpul zilei. Iar noaptea, căldura să fie livrată în apartamente.                                           
”Cu cazanul de 2. 75 gigacalorii pe care l avem montat tot la PT4, reușim să asigurăm pe timp de zi, căldura, dar nu cele mai bune conditii, la toate școlile, grădinițele și creșele, iar după ce se termină programul la școală se întrerupe si alimentam majoritatea apartamentelor din Buzău, din 4000 câte sunt branșate, probabil 3000 de apartamete. Pe timp de noapte sunt alimentate însă doar pe parte de căldură, urmând ca apa caldă să fie livrată probabil sâmbătă și duminică seara. Sper totuși ca pana duminică  sa fie rezolvata problema în  întregime. Se lucrează 24 de ore din 24”, a mai declarat primarul Toma. 


 

Etichete: Buzău |  criza |  căldurii |  explică |  primarul
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU