12 [FEB 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 12 februarie 2019

Cum au apărut atîtea persoane cu dizabilităţi în Buzău

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1640 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Bugetul României, intens discutat, lăudat, dar mai ales criticat, încă nevotat în Parlament, crează mari probleme în teritoriu. Cei mai nemulţumiţi sînt primarii de oraşe şi municipii care în noua filosofie socială a majorităţii de guvernare, li s-a delegat să plătească din bugetele locale  indemnizaţiile persoanelor cu handicap şi ale însoţitorilor acestora.    
Pentru orice comunitate locală, dar mai ales cele din sudul, sud-estul şi nord-estul ţării, adică în provinciile istorice din vechiul Regat, această decizie reprezintă o presiune serioasă asupra finanţelor locale. De pildă pentru municipiul Buzău, suma pe care ar trebui să o aloce în acest an, plăţii indemnizaţiilor pentru persoanele suscitate, este de circa 10 milioane de euro, după cum a declarat presei, recent, însuşi primarul Buzăului, Constantin Toma. În aceste condiţii, dincolo de comentariile ample apărute în spaţiul public, unele dintre ele avizate, altele mai puţin, merită observat că Buzăul este al doilea în topul naţional al sumelor pe care primăria locală trebuie să le plătească pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora. Iată ce zicea primarul Constantin Toma pentru Opinia săptămîna trecută "Vom avea un deficit de aproximativ 10 milioane de euro numai din banii pe care vom fi obligați să îi alocăm presoanelor cu handicap și însoțitorilor acestora. Municipiul Buzău este pe locul al doilea din țară, după Galați, ca mărime a acestei sume. Este prăpăd, o situație alarmantă, pentru că rămânem fără bani de dezvoltare. Toate acestea se adaugă peste faptul că acum sîntem obligați prin lege să acordăm norma de hrană personalului bugetar din Primărie, care se ridică la 1,2 milioane de euro anual".  

Desigur suma este extrem de mare, iar Buzăul are, evident, nevoie de banii aceştia pentru investiţii. Problema este cum s-a ajuns la această cifră foarte mare de persoane cu handicap. Poate acum se vor sesiza şi cei care ar trebui să vadă cum s-au "înmulţit", oamenii cu nevoi speciale în acest oraş. S-ar putea ca rezultatele să ia pe multă lume prin surprindere.Etichete: apărut |  atîtea |  Buzău |  dizabilităţi |  persoane
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

10 dec 2019 [12:08]  MONDEN BUZAU

Fuego, lansare în premieră aici

410 vizualizari Citeste tot
10 dec 2019 [08:30]  ACTUALITATE BUZAU

S-a răsturnat cu mașina pe câmp

491 vizualizari Citeste tot
09 dec 2019 [15:21]  ACTUALITATE BUZAU

Unguriu înflorește cu penitenciarul

651 vizualizari Citeste tot
Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU