ACTUALITATE
Curs valutar:
4.7081
4.1377
21 ianuarie 2019 Ultimul update: 17:41
21h 34' ACTUALITATE Buzau
Vineri, 25 mai 2018

REACTII Cum aşteaptă PSD Buzău 'reducerea' democraţiei(update)

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
2 voturi 1927 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro
UPDATE [21:34] 25 MAI 2018 › Asa cum era de asteptat, in presa au aparut diferire speculati privindmiscarile de trupe din PSD ,din ultima vreme.De exemplu, PSNEWS.RO a scris ca senatorul PSD de Buzau ,Lucian Romascanu si seful sau de organizatie ,deputatul Marcel Ciolacu, ar negocia trecerea la partidul lui Victor Ponta.Ambii au negat si au transmis mesaje pe conturile de FB.Iata ce zice senatorul Romascanu:,,Înțeleg, după douăzeci de ani de media, cât de mult se poate înțelege din presa românească, atât din cele ce se văd cât și din cele ce se petrec în zone mai absconse. Să zicem că zona absconsă și nu scăderea în profesie îi împiedică pe unii dintre jurnaliști să-și sune "clienții" când aceștia fac subiectul câte vreunei știri.

Astăzi am aflat din presă că negociez plecarea din PSD împreuna cu șeful meu Ion Marcel Ciolacu; știre dată, preluată și răspreluată fără un țâr la telefonul propriu spre o minimă verificare. Pentru că nu țâr, lămuresc eu aici:

- Sunt în PSD și predecesorii din ianuarie 1990, membru fondator al organizației de tineret a FSN
- Nu am am fost în alt partid nici măcar în vizită (pe bune!)
- Am primit încrederea alegătorilor ca senator pe listele acestui partid în 2016; avem, pe lângă responsabilitatea la nivel național, multe de facut pentru Buzău
- Am fost ministru (unii zic că bun...) într-un guvern al PSD
- Am, în zonele fundamentale, o anumită fidelitate care mă împiedică la gesturi incorecte
- Sunt destul de fraged în politica mare să mut pânzele după cum bate vântul într-un anumit moment

Iată câteva motive pentru care plecarea din PSD nu este pentru mine o opțiune. (Nu zic niciodată căci știm zicala, dar cred că lucruri grave și de neschimbat trebuie să se petreacă pentru ca un transfer al meu să se întâmple. Mai repede mă întorc la vatră...)

Totuși, mărturisesc deschis că văd și eu lucruri criticabile în PSD, sunt sigur că uneori abordarea unor zone s-ar putea face mai bine, am și eu așteptări mari de la mine, de la șefii și colegii mei. Dar, iarăși, cred că toate astea se pot discuta și îndrepta în interior, fără a scoate mașina de spălat rufe în stradă.
 
  Binenteles, a aparut o declaratie interesanta si din partea presedintelui PSD Buzau,deputatul Marcel Ciolacu:,, Indiferent de câte “fake news-uri” vor mai fi, râmâne cum am stabilit: organizația PSD Buzău e printre cele mai puternice din țară! Si o să mă asigur că așa rămâne!!!
 Iata ,asadar,doua reactii importante pe care ,,poporul pesedist buzoian" le astepta.Întreg „poporul pesedist” fierbe la foc mic după valul de demisii ale unor fruntaşi social democraţi şi alăturarea lor partidului Pro România fondat de fostul premier Victor Ponta. Evident, ceea ce se întîmplă la Centru are inflexiuni puternice şi în interiorul organizaţiei judeţene a social-democraţilor, unde se aşteaptă cu sufletul la gură evoluţia „ostilităţilor”, precum şi poziţia liderilor judeţeni PSD. În momentul de faţă, însă, există realitatea că Victor Ponta face o puternică lobby-istică pentru racolarea de noi şi noi membri PSD, zvonindu-se, totodată, prin marile birouri pesediste din Bucureşti că, inclusiv, fostul prim ministru Mihai Tudose s-ar gîndi serios să se alăture dizidenţilor nemulţumiţi de Liviu Dragnea, dar mai ales dezamăgiţi profund de prestaţia publică a premierului Viorica Dăncilă. În ceea ce-l priveşte pe preşedintele pesediştilor buzoieni, deputatul Marcel Ciolacu, acesta pare să fie în cea mai mare cumpănă politică din ultimii ani. Relaţiile sale de prietenie cu Mihai Tudose sînt de notorietate, iar pentru Victor Ponta, şeful PSD Buzău a avut cuvinte de laudă într-o emisiune Focus News, recent difuzată de Focus TV. Prins în aceste mişcări browniene interne, Ciolacu este aşteptat de întreaga organizaţie să-şi definească poziţia în partid, mai cu seamă că pesediştii buzoieni au aflat că în perioada războiului Dragnea vs. Tudose, preşedintele cel mare al partidului a avut o convorbire telefonică îndelungă cu şeful Consiliului Judeţean Buzău, Emanoil Neagu, cel care este şi al doilea om în PSD Buzău. Dar, ce ipoteze de lucru există în acest moment?

1.Ciolacu să se alăture prietenilor săi, Tudose şi Ponta, împreună cu mai mulţi aleşi şi numiţi din organizaţia pe care o conduce. Puţin probabil! Ciolacu ar putea pleca ultimul pe alte direcţii politice din organizaţia pesedistă buzoiană. Probabilitatea de a rămîne pe poziţia de astăzi este de 75-80%, după cum spun pesediştii care urmăresc atent evoluţia evenimentelor. 
2.Ciolacu să nu facă nimic spectaculos, dar să aibă în spate o organizaţie solidă, care să-i confere o mare forţă de negociere în caz că grupurile dizidente se vor mări şi radicaliza. În orice caz, membrii celui mai mare partid de la Buzău aşteaptă de la deputatul Marcel Ciolacu mai multe clarificări, mai ales că şi aici există nemulţumiri nu atît la adresa lui Liviu Dragnea, cît faţă de prestaţia premierului Viorica Dăncilă, autoarea, printre altele, a unor groaznice gafe de exprimare. În acest context, mai trebuie spus că mai ales primarii PSD din teritoriu, talpa partidului, sînt foarte atenţi la ceea ce se întîmplă şi urmăresc cu interes „reducerea” democraţiei, cum ar zice Viorica Dăncilă. 
 
 


Etichete: aşteaptă |  democratiei |  reducerea
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

ieri [10:33]  ACTUALITATE BUZAU

Proiect!Delta din Lunca Buzăului

215 vizualizari Citeste tot
20 ian 2019 [21:12]  ACTUALITATE BUZAU

Pesta africană ,confirmată la Boboc

184 vizualizari Citeste tot
19 ian 2019 [15:52]  ACTUALITATE BUZAU

De ce a dispărut DISTONOCALMUL din România

426 vizualizari Citeste tot
19 ian 2019 [11:56]  ACTUALITATE BUZAU

Cu cît au crescut facturile RAM

454 vizualizari Citeste tot
18 ian 2019 [13:00]  ACTUALITATE BUZAU

Pesta africană pare că scapă de sub control

838 vizualizari Citeste tot
18 ian 2019 [09:49]  MONDEN BUZAU

Atenție, se dansează la Buzău!

438 vizualizari Citeste tot
18 ian 2019 [08:11]  ACTUALITATE BUZAU

Pieton,spulberat la Vadu Paşii

376 vizualizari Citeste tot
17 ian 2019 [16:20]  ACTUALITATE BUZAU

Proces important strămutat la Dîmboviţa

689 vizualizari Citeste tot
17 ian 2019 [13:25]  ACTUALITATE BUZAU

Accident în lanţ

584 vizualizari Citeste tot
17 ian 2019 [07:45]  ACTUALITATE BUZAU

Scandal monstru cu acuzatii de viol la DGASPC

710 vizualizari Citeste tot
16 ian 2019 [22:48]  ACTUALITATE BUZAU

Bărbat de 62 de ani, omorît în bătaie

445 vizualizari Citeste tot
16 ian 2019 [18:46]  ACTUALITATE BUZAU

A ars o cabană de vînătoare

630 vizualizari Citeste tot
16 ian 2019 [09:36]  MONDEN BUZAU

Adina Răducan, pe scena din București și Focșani

411 vizualizari Citeste tot
16 ian 2019 [08:05]  ACTUALITATE BUZAU

E ordin!Anchetă amăunțită la Maternitate

1246 vizualizari Citeste tot
15 ian 2019 [08:42]  MONDEN BUZAU

Focus Fm dă startul zilei!

509 vizualizari Citeste tot
15 ian 2019 [07:57]  SPORT BUZAU

HANDBAL Din nou în top!

535 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU