06 [IUN 19] ACTUALITATE Buzau
Joi, 06 iunie 2019

Cu vuvuzelele în curtea IȘJ: ”Să vină ministra”

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
1 vot 1537 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro
Lista liceelor afectate de tăieri

Peste 50 de persoane, părinți și cadre didactice, au protestat joi în curtea Inspectoratului Școlar, față de decizia Ministerului Educației de a tăiale unele clase de liceu sau de a le transforma în clase de profesională. Cu vuvuzele și pancarte, profesorii au scandat lozinci în curtea instituției, cerând să vină ministrul Educației, Ecaterina Andronescu. Totodată, profesorii au cerut  explicații inspectorului general pentru decizia de a tăia clase din clasele de liceu. Protestatarii reclamă că de la apariția ordinului dat de ministrul Ecaterina Andronescu, numele liceelor la care ar urma să se facă tăierile de clase s-a schimbat fără nicio justificare. După ce s-a anunțat renunțarea la clase de liceu la Liceul „Victor Frunză” din Rm. Sărat, Meserii și Servicii, Liceul Agricol sau Liceul „Grigore Moisil”, astăzi pe listă au apărut alte școli, respectiv: Liceul Berca, Liceul Beceni, cu câte o singură clasă de liceu. Cu alte cuvinte, după tăierea claselor respective, școlile menționate și-ar pierde statutul de liceu. În plus, și la Liceul din Pogoanele ar urma să se taie o clasă de liceu din cele două existente, mai exact clasa de matematică informatică.
În fața protestului lansat de profesori, inspectorul general al IȘJ Buzău, Florina Stoian, le-a transmis acestora că nu în mâna ei stă rezolvarea problemei și că ar trebui să se adreseze ministrului Educației.
În final, liderul sindical Ion Dobre a fost sunat de către ministrul Ecaterina Andronescu. Discuția telefonică a durat câteva minute însă la final dascălii au primit același răspuns. Șapte clase de liceu vor fi transformate în clase de profesională, în timp ce o clasă de matematică informatică va fi desființată.
Nemulțumiți de răspunsurile primite, profesorii s-au îndreptat către Consiliul Județean , cerând o întrevedere cu președintele Petre Emanoil Neagu.
La rândul său, președintele CJ le-a spus protestatarilor că nu va fi niciodată de acord ca un elev să fie admis la liceu cu medii de 2 și 3, așa cum se întâmplă în școlile vizate de tăierile de clasă. Neagu a fost de acord însă cu faptul că regulile nu trebuie schimbate în timpul jocului, iar măsurile trebuie aplicate treptat pentru a nu afecta nici școlile, nici profesorii și nici elevii. Petre Emanoil Neagu a promis că va aduce la cunoștința Ministerului Educației revendicările profesorilor buzoieni, în timp ce aceștia din urmă au amenințat  că dacă revendicările nu le vor fi soluționate, așa cum ei consideră că este potrivit, vor demara proteste în încercarea de a o convinge  pe Ecaterina Andronescu să amâne aplicarea ordinului, care ar încălca, spun dascălii,  Legea Educației.
În final, protestatarii au plecat acasă cu o listă pe care au fost trecute negru pe alb liceele care vor avea de anul viitor o clasă de profesională în locul celei de liceu. În total sunt șapte clase, în special de la liceele tehnologice , iar cel din Pogoanele va pierde clasa de matematică informatică.


Etichete: curtea |  Școlar |  Inspectoratului |  ministra |  vuvuzele
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU