Curs valutar:
4.7205
4.1484
25 iunie 2019 Ultimul update: 21:56
10 [IAN 19] ACTUALITATE Buzau
Joi, 10 ianuarie 2019

Cu cît va fi fi majorată taxa de concesionare a locurilor de parcare

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
2 voturi 1664 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Anul 2019 vine cu taxe majorate pentru propietarii de autovehicule din municipiul Buzău. Taxa anuală pentru concesionarea locurilor de parcare de lîngă bloc va fi majorată cu 30 de lei. Precizarea a fost făcută de primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, prezent în studioul Focus TV.   Edilul-şef al Buzăului a precizat că anul acesta va continua acţiunea de amenajare a parcărilor de reşedinţă astfel încît locurile de lîngă bloc să poată fi concesionate. Însă, în acelaşi timp,  va fi modificată suma pe care trebuie să o plătească buzoienii care vor să fie siguri că au unde să îşi parcheze maşina cînd ajung acasă. Taxa anuală pentru locurile de parcare va fi majorată de anul acesta, astfel încît o parte din banii plătiţi de buzoieni să fie folosiţi pentru întreţinerea spaţiilor verzi din jurul blocurilor. "Se face o lucrare cu toate parcările din Buzău pentru că înainte să atribuim locurile de parcare, trebuie să amenajăm parcarea, să o marcăm, după care va fi atribuirea acestor locuri. Pe data de 17 va fi în Consiliul Local încă o hotărîre de Consiliu Local care să întărească și mai mult ceea ce dorim să facem aici. Vom mări și banii anual pentru că de la 90 de lei la 120 de lei atenție, pe an, iar 30 de lei să rămînă la asociațiile de locatari pentru a îngirji spațiile verzi, după ce noi le amenajăm și a avea grijă în jurul blocurilor de curățenie.", a declarat primarul Constantin Toma. 
Toate garajele ,desfiinţate 
Între timp, autorităţile caută soluţii pentru a amenaja noi parcări în municipiu, în condiţiile în care numărul maşinilor care circulă zilnic pe străzile oraşului a crescut semnificativ iar locurile de parcare sînt simţitor mai puţine. Una dintre variantele alese a fost demolarea tuturor garajelor existente în oraş chiar din primăvară. Astfel, autorităţile susţin că se vor cîştiga spaţii importante astfel încît să fie redus deficitul privind locurile de parcare din cartierele oraşului. 

"Am luat decizia ca de la 1 martie toate garajele să fie desființate. Este o problemă spinoasă, dar nu avem ce face. Buzăul trebuie să se dezvolte, vă dați seama, în doi ani și jumătate, aproape s-a dublat numărul de autoturisme din Buzău, nu este o glumă. Mai puțin de 158.000, deci este o nebunie efectiv. Au fost 17.000 în 2017, probabil încă 17.000, nu am ultimele date acum, și avem vreo 41.000. Nu mai vorbesc de flotele astea care sînt înmatriculate cu numere de leasing, care nu sînt cu numere de Buzău și nu sînt îmatriculate la noi.", a mai spus edilul orașului. 
Primăria a emis notificări 
Încă de anul trecut Primăria Buzău a trimis notificări buzoienilor care deţin garaje lîngă bloc prin care proprietarii erau înştiinţaţi că trebuie să-și demoleze construcțiile. O decizie care a stîrnit revolta multora, nemulţumiţi că sînt obligaţi să spună adio unor investiții făcute într-o viață.Etichete: concesionare |  locurilor |  majorată |  parcare
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU