ACTUALITATE
Curs valutar:
4.7635
4.3251
13 noiembrie 2019 Ultimul update: 20:03
20 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 20 august 2019

Criminalul de la Săpoca a crezut că lovește păpuși, nu oameni

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
3 voturi 2717 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Primele declarații pe care le-a făcut autorul atacului din Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, Nicolae Lungu, conduc către concluzia că el se afla însoțită de halucinații, în momentul în care a săvârșit faptele. Surse judiciare au confirmat pentru sansanews.ro că bărbatul le-ar fi spus anchetatorilor că a avut impresia că lovește niște păpuși, nu pe colegii săi de salon.

Autorul este internat în unitatea medicală în care a lovit cu furie. Procurorii spun că Nicolae Lungu se află într-o camera izolată și securizată, sub supravegherea personalului spitalului, fiind în continuare sub tratament. Anchetatorii l-au audiat în după-amiaza zilei în care a avut loc atacul. Declarațiile sale sunt privite cu rezervă, mai ales că, în orele care au urmat episodului violent, au fost mai multe variante pe care agresorul le-a spus. În fața judecătorului, de pildă, bărbatul de 38 de ani a povestit că a avut o discuție tensionată cu un alt pacient.

Expertiza neuropsihiatrică va stabili dacă el a avut sau nu discernământ, în momentul în care și-a lovit colegii de salon, dar și pacientele dintr-un salon alăturat. Rezultatul expertizei nu va fi gata prea curând. Surse medicale spun că va fi o evaluare în etape, pe parcursul mai multor zile, dar realizarea expertizei depinde foarte mult și de starea în care criminalul se va afla. Voci autorizate din domeniul psihiatriei cred că medicii legiști for declara lipsa discernământului în momentul crizei. ”În momentul producerii crizei, starea de conștiență este suspendată, discernământul abolit, iar în plan locomotor, dezvoltă acest raptus, aceste reacții psiho-motorii ca în exemplul de față. Poate să comită crimă fără să știe ce a făcut, ce s-a întâmplat cu el. Starea de conștiență este îngustată sau zero. Va fi, sigur, încadrat în Cod Penal pentru că nu putea să acționeze în asemenea mod, fără să aibă, dacă era conștient, critică asupra comportamentului și să se oprească.” a explicat medicul psihiatru Maria Cristache. 

Etichete: audiere |  declaratii |  pacienti |  papusi |  Sapoca |  criminal
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 2   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

ieri [10:41]  ACTUALITATE BUZAU

Sânge de la polițiști VIDEO

397 vizualizari Citeste tot
12 noi 2019 [14:35]  ACTUALITATE BUZAU

Se schimbă vremea. VÂNT PUTERNIC

423 vizualizari Citeste tot
12 noi 2019 [14:11]  ACTUALITATE BUZAU

Impact frontal. Doi șoferi la spital

356 vizualizari Citeste tot
Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU