MONDEN
Curs valutar:
4.6495
4.0769
11 decembrie 2018 Ultimul update: 08:36


10 [IUL 18] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 10 iulie 2018

Criminalul buzoiencei din Spania, săltat de Guardia Civil

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1640 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Solidarizare extrem de sonoră a societății civile spaniole cu familia tinerei buzoience Cristina M. ucise de partenerul ei gelos, în Lepe (Huelva). Ofițerii gărzii civile au reținut criminalul, C.V. după ce au exclus dispariția acestuia în Portugalia. El a fost identificat și săltat de Guardia Civil, pe când era ascuns într-o comunitate de zilieri români, din apropierea localității Lepe.

 

 

Sâmbăta trecută, tânăra de 24 de ani a fost înjunghiată mortal de partenerul ei gelos, fapta aducând scandalul violenței de gen din Spania la cote maxime. Mamă a doi copii, buzoianca este a șasea victimă a violenței de gen din provincia andaluză, din acest an, și a 20-a de pe cuprinsul întregii Spanii, de la începutul lui 2018, după ce anul trecut au fost înregistrate 51 de cazuri.


În localitatea Lepe, unde rezida buzoianca, a fost organizat un miting de protest în care autoritățile locale și reprezentanți ai comunității au condamnat forma cea mai cruntă a fenomenului care zguduie societatea spaniolă – el machismo, violența de gen, devenit disciplină de studiu încă din clasele primare în școlile din Spania. ”Oroare”, ”repulsie”, ”front comun” sunt câteva din expresiile care descriu luările de atitudine ale figurilor publice din Spania, după ”vidul” de umanitate creat de criminalul din Lepe.


Totodată, presa națională și locală din peninsula iberică dezbat în emisiuni-maraton și mediatizează reacții publice ale multor personalități din societatea civilă, lideri de opinie și militanți care au declarat ”toleranță zero” față de orice formă a violenței domestice.

Citiți și articolul Cristina, o buzoiancă de 24 de ani, ucisă de iubit în Spania

Din păcate, Cristina M. se adaugă numărului în creștere alarmantă al victimelor mortale din motive popular puse sub denumirea generică de ”gelozie”. Însuși noul președinte al guvernului spaniol, Pedro Sanchez, are ca prioritate combaterea fenomenului în cauză, sub presiunea constantă a asociațiilor de militante și militanți împotriva violenței de gen.


 Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

07 dec 2018 [08:33]  ACTUALITATE BUZAU

Cînd vor fi închise focarele de pestă africană

375 vizualizari Citeste tot
06 dec 2018 [10:27]  MONDEN BUZAU

Asta e culoarea anului 2019!

452 vizualizari Citeste tot
05 dec 2018 [17:08]  SPORT BUZAU

Show-ul micilor fotbalişti, gata de start!

780 vizualizari Citeste tot
05 dec 2018 [10:30]  MONDEN BUZAU

Doiniţa Ioniţă cere ajutorul susţinătorilor

520 vizualizari Citeste tot
05 dec 2018 [07:39]  ACTUALITATE BUZAU

Medic cu origini buzoiene,flagrant pentru mita

806 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU