03 [MAI 13] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 03 mai 2013

Cozonacii, nelipsiţi de pe masa de Paşti

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
0 voturi 1926 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro

Pufoşi şi delicioşi, cu nucă, ciocolată, stafide, cacao sau rahat,  tradiţionali sau glazuraţi, cozonacii de Paşte nu vor lipsi de pe masa nici unui român, fie că îi vom cumpăra din magazin, fie că îi vom prepara acasă. 

Balanţa pare să atîrne net în favoarea frămîntatului şi a coptului în mod tradiţional, mirosul cozonacului scos din cuptor dînd Paştelui un farmec aparte. Nici patiseriile nu se pot plînge însă, pentru că multe gospodine aleg varianta mai comodă de a nu mai sta în bucătărie şi dau fuga la magazin să cumpere cozonacul gata făcut. Dovadă stă şi faptul că patiseriile deja nu mai primesc comenzi, pentru că nu pot face faţă cererii de pe piaţă.

Multe doamne preferă să întîmpine Paştele cu cozonacii pregătiţi acasă. Îşi suflecă mînecile şi se pun pe frămîntat aluatul, iar la final rezultatul este un produs tradiţional rumen şi cu un gust inconfundabil. Mai ales femeile trecute de-a doua tinereţe preferă să respecte tradiţia şi nu ar da delicioasa prăjitură făcută în casă pentru nici un cozonac cumpărat. Fiecare gospodină are propria reţetă, moştenită din mamă în fiică ori adaptată, pe care nu o divulgă nimănui. Etichete: Bunatati |  Paste |  Traditii |  Cozonac
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU