ACTUALITATE
Curs valutar:
4.6695
4.0518
21 iunie 2018 Ultimul update: 22:10
10 [NOV 17] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 10 noiembrie 2017

Cotidianul 'Şansa Buzoiană' şi jurnaliştii lui, premiaţi la 20 de ani de la înfiinţare

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1231 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Ziariştii celui mai important cotidian din judet, ziarul Şansa Buzoiană, au fost premiaţi de Biblioteca Judeţeană "Vasile Voiculescu", în cadrul ediţiei a 14-a a manifestării culturale "Zilele «Pamfil Şeicaru»".

Astfel, în aula bibliotecii au primit diplome aniversare redactorul-şef al cotidianului, Doru Gheorghiade, cel care a făcut pare din colectivul de înfiinţare a publicaţiei "pentru întreaga carieră depusă în slujba jurnalismului românesc, la împlinirea vîrstei de 50 de ani" şi ziaristul Dan Răspopa, de asemenea, pentru "întreaga carieră depusă în slujba jurnalismului românesc, la împlinirea vîrstei de 50 de ani". Diplomele au fost semnate de profesorul universitar dr. Marian Petcu de la Universitatea Bucureşti şi directorul Bibliotecii Judeţene, Marius-Mihail Bîsceanu.

Cu aceeaşi ocazie au mai primit diplome aniversare ziaristul Călin Bostan, directorul cotidianului Opinia şi publicaţia Viaţa Buzăului, precum şi corespondentul TVR la Buzău, Antonia Ioniţă. Totodată, au mai primit diplome mai multe publicaţii militare, alţi jurnalişti în activitate, publicişti şi scriitori buzoieni. 
 
Sesiune de comunicări 
 
Manifestarea culturală organizată de cea mai mare instituţie de cultură a judeţului a prilejuit o serie de comunicări ştiinţifice şi referate cu tema "100 de ani de la luptele de la Mărăşeşti, Mărăşti, Oituz", iar comunicările au fost prezentate de Emil Niculescu, scriitor şi istoric, Marian Petcu, profesor universitar doctor la Universitatea din Bucureşti, Dan Gâju, ziarist, membru U.Z.P.R. şi Viorel Frîncu, ziarist, publicist şi membru U.Z.P.R., amfitrionul manifestării.

Buzoianul Pamfil Şeicaru, unul dintre cei mai mari jurnalişti români

Pamfil Şeicaru a fost buzoian şi unul dintre cei mai mari jurnalişti români. El s-a născut pe 18 aprilie 1894 şi a murit pe 21 octombrie 1980, la München în R.F. Germania. Şeicaru a făcut studii juridice obţinînd licenţa în drept. A luat parte ca ofiţer la operaţiile militare din Primul Război Mondial, fiind citat cu Ordin de zi pe Armată. A fost deputat în parlamentul României în 1928, 1931 şi în 1933. Ziarist de mare talent, a fost director al ziarului "Bucovina" (Cernăuţi) şi a participat la editarea revistei "Gîndirea".  În 1928 înființează ziarul Curentul cu orientare de dreapta și, uneori, de extremă dreaptă, pe care l-a condus pînă la plecarea sa din țară în 1944. Securității. Ultimii ani i-a petrecut în Germania, stabilindu-se la Dachau (Bavaria). La moartea sa, în octombrie 1980, Primul Ministru al Bavariei, Franz Josef Strauß, l-a omagiat într-un mesaj, descriindu-l drept "un patriot român și eminent ziarist... Moștenirea pe care a lăsat-o compatrioților săi este lupta pentru dreptate, omenie și pace." Este înmormîntat la Mănăstirea Sf. Ana din Orşova, ctitorie a sa.


Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

20 iun 2018 [07:51]  SPORT BUZAU

Unde le vom vedea pe fetele de la SCM?

239 vizualizari Citeste tot
18 iun 2018 [19:26]  ACTUALITATE BUZAU

Inedit!Capace de canal cu stema Buzaului

304 vizualizari Citeste tot
18 iun 2018 [18:54]  ACTUALITATE BUZAU

Spitalul Județean, încă o premieră medicală

1153 vizualizari Citeste tot
18 iun 2018 [14:16]  ACTUALITATE BUZAU

Incendiu violent pe strada Luminii

275 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU