Curs valutar:
4.6228
3.9370
21 mai 2018 Ultimul update: 18:42
16 [IUN 17] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 16 iunie 2017

Copiii,la grădiniţă şi în timpul vacanţei

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2449 vizualizari 0 comentarii

E vacanță de vară de acum, iar pentru cei mai mulți părinți abia acum încep bătăile de cap: cu cine va sta cel mic. Dacă în cazul copiilor mai mari, părinții deja nu mai au de ce să-și facă griji, cu totul alta e situația în cazul prichindeilor de vîrstă preșcolară, odată cu închiderea grădinițelor și creșelor. Autoritățile au însă vești bune pentru părinții care nu-și permit să angajeze o bonă ori nu au cum să-i lase pe cei mici la bunici: grădinițele vor funcționa și pe perioada vacanței, prin rotație, în funcție de solicitări, astfel încît părinții să poată merge liniștiți la serviciu. La Buzău, mulți părinți au cerut deja autorităților să găsească soluții pentru ca grădiniţele să nu-şi închidă porţile. Și pentru că numărul cererilor este destul de mare, unele unități deja și-au stabilit programul de vacanță. Este și cazul Grădiniței Boboceii, unde nu adie încă vîntul de vacanță. Nu mai puțin de 27 de cereri au venit de la părinți în ultimele zile, așa că unitatea a decis să asigure permanența.
"Am primit 27 de cereri pe care le vom trece prin Consiliul de Administraţie să le aprobăm. În speţă aceştia sînt copii cu care ne vom defila pînă pe 30 iunie, sînt copii ai unităţii noastre şcolare. După 30 iunie pînă pe 21 iulie vor veni şi copii din alte unităţi şcolare cum este căminul Orizont şi căminul nr.3 şi le asigurăm permanenţa şi lor pentru încă trei săptămîni. Noi asigurăm perioada de permanenţă pe cinci săptămîni doar pentru părinţii care nu au cu cine să-şi lase copiii acasă", a declarat  directorul Grădiniţei Boboceii din Buzău, Amalia Epuran.

Cereri şi adeverinţe

Criteriile de selecție au fost stricte, așa că părinții au anexat la cereri și adeverințele care atestă că muncesc și nu au cine să-și lase copiii cît timp ei sînt la serviciu. Unii copii vor rămîne toată ziua la grădiniță, așa că părinții trebuie să suporte și cheltuielile cu masa celor mici, care ajung pînă la 10 lei pe zi. Autoritățile din Buzău dau asigurări că nici o cerere venită din partea părinților nu va rămîne neonorată. "Cererile părinţilor vor fi acoperite, atîta timp cît programul de funcţionare pe lunile iulie şi august este afişat la fiecare unitate. Grădiniţele care sînt închise vor fi, în acelaşi timp închise cu creşele care funcţionează în spaţiul lor, aşa că, dacă vorbim despre grădiniţe cu program normal, vorbim şi despre creşe în acelaşi timp", a declarat inspectorul şcolar general din Buzău, Florina Stoian.  Pentru cei mai mulți copii, însă, vacanța de vară va fi alături de bunici. Părinții care își permit pot tocmi și o bonă care să aibă grijă de cei mici pînă cînd ei termină programul la serviciu.Etichete: Copiii |  grădiniţă |  timpul |  vacanţei
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

ieri [07:25]  ACTUALITATE BUZAU

De ce se duce primarul Toma la Oxford

385 vizualizari Citeste tot
20 mai 2018 [11:42]  ACTUALITATE BUZAU

BMW-ul care a doborît arțarul

4557 vizualizari Citeste tot
19 mai 2018 [13:37]  ACTUALITATE

Cum va arata Dragaica 2018

367 vizualizari Citeste tot
18 mai 2018 [15:43]  ACTUALITATE BUZAU

Cand va fi functional noul RMN din Spitalul Judetean

1124 vizualizari Citeste tot
18 mai 2018 [14:13]  ACTUALITATE BUZAU

Incepeeeee! „BUZAU IUBESTE TEATRUL”

496 vizualizari Citeste tot
18 mai 2018 [12:02]  ACTUALITATE BUZAU

Sorin Burlacu, revine la sefia Bibliotecii Judetene

653 vizualizari Citeste tot
18 mai 2018 [10:23]  ACTUALITATE BUZAU

Nou punct de lucru al ISU la Padina

265 vizualizari Citeste tot
18 mai 2018 [07:49]  ACTUALITATE BUZAU

10 persoane,arestate in megadosarul DIICOT

493 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU