Curs valutar:
4.6346
3.9285
15 decembrie 2017 Ultimul update: 07:48
16 [IUN 17] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 16 iunie 2017

Copiii,la grădiniţă şi în timpul vacanţei

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2282 vizualizari 0 comentarii

E vacanță de vară de acum, iar pentru cei mai mulți părinți abia acum încep bătăile de cap: cu cine va sta cel mic. Dacă în cazul copiilor mai mari, părinții deja nu mai au de ce să-și facă griji, cu totul alta e situația în cazul prichindeilor de vîrstă preșcolară, odată cu închiderea grădinițelor și creșelor. Autoritățile au însă vești bune pentru părinții care nu-și permit să angajeze o bonă ori nu au cum să-i lase pe cei mici la bunici: grădinițele vor funcționa și pe perioada vacanței, prin rotație, în funcție de solicitări, astfel încît părinții să poată merge liniștiți la serviciu. La Buzău, mulți părinți au cerut deja autorităților să găsească soluții pentru ca grădiniţele să nu-şi închidă porţile. Și pentru că numărul cererilor este destul de mare, unele unități deja și-au stabilit programul de vacanță. Este și cazul Grădiniței Boboceii, unde nu adie încă vîntul de vacanță. Nu mai puțin de 27 de cereri au venit de la părinți în ultimele zile, așa că unitatea a decis să asigure permanența.
"Am primit 27 de cereri pe care le vom trece prin Consiliul de Administraţie să le aprobăm. În speţă aceştia sînt copii cu care ne vom defila pînă pe 30 iunie, sînt copii ai unităţii noastre şcolare. După 30 iunie pînă pe 21 iulie vor veni şi copii din alte unităţi şcolare cum este căminul Orizont şi căminul nr.3 şi le asigurăm permanenţa şi lor pentru încă trei săptămîni. Noi asigurăm perioada de permanenţă pe cinci săptămîni doar pentru părinţii care nu au cu cine să-şi lase copiii acasă", a declarat  directorul Grădiniţei Boboceii din Buzău, Amalia Epuran.

Cereri şi adeverinţe

Criteriile de selecție au fost stricte, așa că părinții au anexat la cereri și adeverințele care atestă că muncesc și nu au cine să-și lase copiii cît timp ei sînt la serviciu. Unii copii vor rămîne toată ziua la grădiniță, așa că părinții trebuie să suporte și cheltuielile cu masa celor mici, care ajung pînă la 10 lei pe zi. Autoritățile din Buzău dau asigurări că nici o cerere venită din partea părinților nu va rămîne neonorată. "Cererile părinţilor vor fi acoperite, atîta timp cît programul de funcţionare pe lunile iulie şi august este afişat la fiecare unitate. Grădiniţele care sînt închise vor fi, în acelaşi timp închise cu creşele care funcţionează în spaţiul lor, aşa că, dacă vorbim despre grădiniţe cu program normal, vorbim şi despre creşe în acelaşi timp", a declarat inspectorul şcolar general din Buzău, Florina Stoian.  Pentru cei mai mulți copii, însă, vacanța de vară va fi alături de bunici. Părinții care își permit pot tocmi și o bonă care să aibă grijă de cei mici pînă cînd ei termină programul la serviciu.Etichete: Copiii |  grădiniţă |  timpul |  vacanţei
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

14 dec 2017 [07:26]  ACTUALITATE BUZAU

De ce se intră cu maşinile în curtile şcolilor?

429 vizualizari Citeste tot
13 dec 2017 [10:12]  MONDEN BUZAU

RUSLAN LAZARIN, în studioul Focus FM

277 vizualizari Citeste tot
13 dec 2017 [07:57]  ACTUALITATE BUZAU

Cit costa primii braduti de Craciun

287 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU