07 [IUN 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 07 iunie 2019

VIDEO: Confesiunea unui hasdeian de 10, ca și admis la Oxford

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
3 voturi 1940 vizualizari 0 comentarii
Catalin Dumitru, seful de promotie al Colegiului Hasdeu


Uneori a renunţat la distracţie şi s-a concentrat pe învăţătură, convins că numai așa va reuși. Şi a avut numai de câştigat. A demonstrat-o din plin un tânăr de 19 ani, care anul acesta e șeful de promoție al Colegiului Național Bogdan Petriceicu Hașdeu.  Tânărul a absolvit liceul cu 10 pe linie și are în buzunar biletul către una dintre cele mai prestigioase universități din lume, Oxford.


Prezent în platoul Focus TV, în cadrul emisiunii Focus News, Cătălin Dumitru, șeful de promoție de la Hasdeu,  a vorbit despre primii ani de școală și despre toate sacrificiile pe care le-a făcut. În primii ani de școală ura matematica. A avut însă parte de dascăli de excepție, care l-au făcut să îndrăgească această materie într-atât încât să devină, în timp, unul dintre medaliații olimpiadei de matematică la faza națională.
Gimnaziul l-a urmat la Hașdeu, iar în clasa a 9-a a fost admis la matematică-informatică intensiv. Tânărul spune că nu a intrat la liceu cu gândul ca, la final, să aibă doar  10 pe linie.
” Inițial nu mi-a plăcut deloc matematica, eram îngrozit, dar în timp am devenit din ce în ce mai bun. Profesorii m-au ajutat foarte mult, pregătirea a fost continuă și m-a acaparat. M-a ajutat foarte mult pe parcursul anilor de liceu si experienta anilor de gimnaziu, dar în clasa a noua am pornit la drum cu gândul să-mi fac noi prieteni, să mă simt bine în anii de liceu , și apoi să-mi însușesc informațiile de care voi avea nevoie în viață. A venit apoi media 10, dar a venit pe planul doi, nu a fost obiectivul meu principal”, a povestit în emisiunea Focus News de la Focus Tv, Cătălin Dumitru, hasdeianul cu 10 pe linie.  
Ca să faci performanță e nevoie, uneori, să mai faci și sacrificii, spune Cătălin, care în ultimii ani a renunțat să mai cânte la chitară și și-a dedicat timpul studiului  matematicii, iar în urmă cu 2 ani buzoianul a hotărât că vrea să ajungă la Oxford:
”Am decis că vreau la Oxford, a trebuit apoi să mă pregătesc,  la matematică și engleză pentru că e nevoie de un nivel de competențe ca să poți studia în Marea Britanie. M-am sfătuit cu părinții, în primul rând, care mi-au spus că mă vor sprijini indiferent ce voi decide să fac, și apoi cu domnii profesori care mi-au spus că e o alegere foarte bună și  care m-au sprijinit atât academic, cât și sufletește ca să fiu pregătit pentru orice facultate voi alege”, a mai povestit Cătălin.
Primul pas spre admitere a fost să trimită o scrisoare de intenție, care i-a impresionat pe profesorii de la Oxford prin sinceritate. Nu a trecut mult și a fost chemat la interviu, o experiență inedită pentru tânărul buzoian.
”Am încercat să le transmit ideea că vreau să valorific pe viitor pasiunea mea, matematica,  și m-ar ajuta să le fiu student și să mă modeleze și îndrume pe acest drum. Le-am arătat rezultatele mele școlare, dar le-am spus și ce visuri, ce dorințe am. Contează foarte mult rezultatele, dar ei caută și acea sclipire personală, care să-i facă să-și aducă aminte de acel candidat. Interviul nu a fost neapărat greu, a fost diferit și interesant față de ce am auzit eu că se întâmplă în țară, ei  nu caută cantitatea ci calitatea informației”, a adăugat tânărul.  
Cu biletul de Oxford în buzunar, Cătălin mai are acum un singur hop de trecut ca să ajungă să studieze în Marea Britanie: să ia note cât mai mari la bacalaureat, în principal la matematică. Cătălin, un exemplu pentru mulți, are emoții firești, dar toți cei care îl cunosc știu că va reuși să facă în viață ceea ce și-a propus. El își dorește ca la finalul studiilor să lucreze o vreme în Anglia, dar visul său e ca în final să revină acasă. 

VIDEO AICI: Etichete: absolvent  |  Hasdeu |  Oxford |  Catalin Dumitru
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 0   3

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

10 dec 2019 [12:08]  MONDEN BUZAU

Fuego, lansare în premieră aici

410 vizualizari Citeste tot
10 dec 2019 [08:30]  ACTUALITATE BUZAU

S-a răsturnat cu mașina pe câmp

491 vizualizari Citeste tot
09 dec 2019 [15:21]  ACTUALITATE BUZAU

Unguriu înflorește cu penitenciarul

651 vizualizari Citeste tot
Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU