Curs valutar:
4.7480
4.1981
19 februarie 2019 Ultimul update: 16:08
06 [AUG 18] ACTUALITATE Buzau
Luni, 06 august 2018

Conducere nouă la Compania de Apă

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
2 voturi 2280 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Conducere nouă pentru Compania de Apă Buzău, operator care asigură servicii de apă şi canal în judeţul Buzău. Acţionarii au votat luni structura Consi­liului de Administraţie din următorii patru ani. 
 
Cu excepția municipiului Buzău care și-a transmis votul prin corespondență, toți ceilalți acționari au avut reprezentanți la ședință. În prealabil, componența noului Consiliu de Administrație fusese votată de fiecare dintre acționari, respectiv Consiliul Județean, dar și consiliile locale din Buzău, Râmnicu Sărat, Pătârlagele, Pogoanele și Nehoiu. Ședința acționarilor a debutat la ora stabilită, douăsprezece, dar de la ea au lipsit președintele Consiliului de Administrație provizoriu, Cornel Pitiș, cel care ar fi trebuit să conducă reuniunea. În absența acestuia, reprezentantul Consiliului Județean, Mirela Oprea, a fost desemnat de acționari să conducă lucrările. Votarea fiecăruia dintre cei cinci membri ai noului Consiliu de Administrație s-a făcut nominal. Aceștia sunt Manuela Claudia Zoița, Bogdan Ion, Petruș Hinta, dar și Lucian Sălcuțan și Simona Săvulescu, ultimii doi fiind la primul mandat în Consiliul de Administrație al Companiei. Cu toții au primit votul delegaților acționarilor.

Mesaj de încredere

„Pentru că avem cel puțin doi membri ai noului viitor Consiliu de Administrație, un mesaj cel puțin din partea Autorității Publice Județene este de încredere într-o colaborare cu toți partenerii instituționalizați, interesați și abilitați după lege în funcționarea Operatorului regional, Consiliul de Administrație, managementul companiei ADI Buzău 2008 și fiecare dintre, atât membri ADI Buzău 2008, cât și acționarii din Adunarea Generală, o colaborare corectă, transparentă și cu multă colaborare pe toate problemele.”, a declarat Mirela Oprea, președintele şedinţei de luni a C.A. al Companiei de Apă Buzău.

Pe ordinea de zi s-au mai aflat și contractul de mandat și valoarea indemnizației. Dacă în cazul contractului, acesta a fost aprobat cu amendamentul că va avea și un act adițional, indemnizațiile au fost votate fără alte discuții. Valoarea indemnizațiilor lunare ale membrilor Consiliului de Administrație a fost propusă în sumă de 3687 de lei, brut, propunere formulată în funcție de salariul mediu pe ramură. 

„Reprezintă un salariu mediu pe economie pe ramura apă, generic spus. Ne-am însușit punctul de vedere al acționarului majoritar ca și alți colegi pentru că interesul, cel puțin din punct de vedere al autorității pe care o reprezint este ca orice gen de divergențe, de neînțelegeri să fie amiabil soluționate. Și cred că ați remarcat că l-am întrebat pe managerul Companiei dacă, cu această indemnizație, se încadrează în bugetul de venituri și cheltuieli aprobat pentru 2018. A făcut această afirmație și poate că este această indemnizație mai mare față de ceea ce noi am propus, poate reprezenta și un stimulent pentru Consiliul de Administrație, să se aplece și să colaboreze între ei, astfel încât să fie cu adevărat un suport prin atribuțiile pe care le au prin lege, pentru managementul Companiei.”, a mai explicat Mirela Oprea.

După parcurgerea primelor 3 puncte de pe ordinea de zi, lucrările s-au desfășurat cu rapiditate. Toate celelalte puncte au vizat situațiile financiare și descărcarea de gestiune pentru anul 2017, inclusiv însușirea rezultatelor unui audit derulat la Compania de Apă.

O victorie de parcurs

Noul Consiliu de Administraţie de la Compania de Apă relevă o reuşită a Primăriei Buzău de a-şi impune cel puţin doi oameni în noua structură. Este vorba despre avocatul Lucian Sălcuţan şi despre economistul Simona Săvu­lescu, ambii fiind doi colaboratori apropiaţi ai primarului Constantin Toma. În aceste condiţii, votarea noii formule pare a fi o bătălie cîştigată de edilul-şef în conflictul cu directorul Companiei de Apă Buzău, Ionel Tescaru.
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

16 feb 2019 [11:22]  ACTUALITATE BUZAU

Acvariu pentru nou-născuți la Maternitatea Buzău

246 vizualizari Citeste tot
15 feb 2019 [18:15]  ACTUALITATE BUZAU

Asociația inginerilor a renăscut după 30 de ani.

1 318 vizualizari Citeste tot
15 feb 2019 [11:50]  SPORT BUZAU

Proiectul Centurii de Est prinde contur

303 vizualizari Citeste tot
14 feb 2019 [09:48]  MONDEN BUZAU

Valentine's Day: Amadeus oferă piesei zilei

415 vizualizari Citeste tot
14 feb 2019 [08:16]  POLITIC BUZAU

Prima candidatură pentru europarlamentare la Buzău

466 vizualizari Citeste tot
13 feb 2019 [10:47]  ACTUALITATE BUZAU

Elevi buzoieni, supuşi unor experimente

519 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU