07 [DEC 17] ACTUALITATE Buzau
Joi, 07 decembrie 2017

Conditii mai aspre pentru obtinerea permisului auto

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
0 voturi 1471 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro

Seria interminabilă de accidente rutiere produse în ultima vreme, atît pe şoselele din judeţ, cît şi în interiorul municipiului, scoate la iveală o mare problemă cu care comunitatea buzoiană se confruntă.    Mulţi dintre cei care au constata că accidentele s-au înmulţit exponenţial, mai cu seamă în ultimele luni, susţin că este nevoie urgentă de luartea unor măsuri hotărîte pentru limitarea acestui tip de evenimente, mai ales că victime cad, din ce în ce mai mulţi tineri, ori aceştia din urmă sunt cei care produc cele mai grave accidente. Ca atare, pentru că legea circulaţiei ar trebui modificată exact de către cei aleşi să facă legi, am început să apară şi reacţii din partea unor politicieni. Unul dintre cei care susţin că trebuie acţionat la nivel de lege este deputatul PSD de Buzău, Sebastian Radu. Într-o emisiune Sens Direct, de la Focus TV, deputatul Radu a afirmat că se poate începe de la nivelul şcolilor de şoferi şi ale examenelor pentru obţinerea permiselor auto: "Urmăresc acest subiect de mult timp. Să recunoaştem că mulţi dintre tinerii care i-au permisul nu au deprinderile necesare de a conduce în orice fel de condiţii. La absolvire, majoritatea cursanţilor a făcut ore de conducere doar în oraş, pe timp de zi, pe trasee pe care le cunosc.
Consider că pe timpul şcolii, elevii trebuie duşi şi pe şosele comunale, pe drumuri mai proaste, dar şi pe drumuri naţionale, expres şi chiar pe autostradă. Să conducă şi pe timp de noapte, pe ploaie, ceaţă. Trebuie să experimenteze fel de fel de situaţii diferite, preferabil combinate. Unele dintre aceste accidente se petrec tocmai din cauză că proaspeţii şoferi se trezesc, deodată, nepregătiţi cu aceste condiţii dificile: noapte, ploaie, carosabil umed, drum necunoscut, gropi", a zis deputatul Sebastian Radu la Focus TV.

Totodată, Radu a mai explicat că înainte de 1989 examenele de obţinere a permisului auto erau mai riguroase: "Se dădea examen şi pe traseu de zi şi noapte. Plus, în poligon. Iar, înainte de probele date cu mili­ţienii de la Rutieră, cum era atunci, şi mai dădeai un examen cu şcoala de şoferi. Consider că aceste lucruri trebuie repuse pe tapet. Examenul pentru categoria B să fie mai riguros, cum este acum pentru categoria DE. În plus, consider că numărul de ore nu trebuie limitat la 30, ci la atîtea cîte sînt necesare".Etichete: aspre |  Conditii |  obtinerea |  pentru |  permisului
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

23 mar 2018 [18:29]  POLITIC BUZAU

Imprumutul lui Toma,luat la bani marunti

1 315 vizualizari Citeste tot
23 mar 2018 [17:36]  ACTUALITATE BUZAU

UPDATE Codul a expirat, problemele rămân.

207 vizualizari Citeste tot
23 mar 2018 [10:29]  ACTUALITATE BUZAU

Alte şcoli închise azi

365 vizualizari Citeste tot
23 mar 2018 [10:28]  ACTUALITATE BUZAU

(VIDEO) Drumurile din judet, extreme adventure!

780 vizualizari Citeste tot
23 mar 2018 [09:39]  ACTUALITATE GALATI

Zăpada roz, primele imagini

403 vizualizari Citeste tot
23 mar 2018 [09:07]  MONDEN BUZAU

O buzoiancă e la cîrma noii producții de la Pro Tv

1040 vizualizari Citeste tot
23 mar 2018 [07:18]  POLITIC BUZAU

Ce ambiţii politice are primarul Toma

454 vizualizari Citeste tot
22 mar 2018 [19:00]  ACTUALITATE BUZAU

Cum onorează Buzăul un cetăţean belgian

492 vizualizari Citeste tot
22 mar 2018 [14:56]  ACTUALITATE BUZAU

Avem lista școlilor în care se suspendă cursurile!

3026 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU