ACTUALITATE
Curs valutar:
4.6669
4.0761
20 octombrie 2018 Ultimul update: 00:10
07 [DEC 17] ACTUALITATE Buzau
Joi, 07 decembrie 2017

Conditii mai aspre pentru obtinerea permisului auto

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
0 voturi 1607 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro

Seria interminabilă de accidente rutiere produse în ultima vreme, atît pe şoselele din judeţ, cît şi în interiorul municipiului, scoate la iveală o mare problemă cu care comunitatea buzoiană se confruntă.    Mulţi dintre cei care au constata că accidentele s-au înmulţit exponenţial, mai cu seamă în ultimele luni, susţin că este nevoie urgentă de luartea unor măsuri hotărîte pentru limitarea acestui tip de evenimente, mai ales că victime cad, din ce în ce mai mulţi tineri, ori aceştia din urmă sunt cei care produc cele mai grave accidente. Ca atare, pentru că legea circulaţiei ar trebui modificată exact de către cei aleşi să facă legi, am început să apară şi reacţii din partea unor politicieni. Unul dintre cei care susţin că trebuie acţionat la nivel de lege este deputatul PSD de Buzău, Sebastian Radu. Într-o emisiune Sens Direct, de la Focus TV, deputatul Radu a afirmat că se poate începe de la nivelul şcolilor de şoferi şi ale examenelor pentru obţinerea permiselor auto: "Urmăresc acest subiect de mult timp. Să recunoaştem că mulţi dintre tinerii care i-au permisul nu au deprinderile necesare de a conduce în orice fel de condiţii. La absolvire, majoritatea cursanţilor a făcut ore de conducere doar în oraş, pe timp de zi, pe trasee pe care le cunosc.
Consider că pe timpul şcolii, elevii trebuie duşi şi pe şosele comunale, pe drumuri mai proaste, dar şi pe drumuri naţionale, expres şi chiar pe autostradă. Să conducă şi pe timp de noapte, pe ploaie, ceaţă. Trebuie să experimenteze fel de fel de situaţii diferite, preferabil combinate. Unele dintre aceste accidente se petrec tocmai din cauză că proaspeţii şoferi se trezesc, deodată, nepregătiţi cu aceste condiţii dificile: noapte, ploaie, carosabil umed, drum necunoscut, gropi", a zis deputatul Sebastian Radu la Focus TV.

Totodată, Radu a mai explicat că înainte de 1989 examenele de obţinere a permisului auto erau mai riguroase: "Se dădea examen şi pe traseu de zi şi noapte. Plus, în poligon. Iar, înainte de probele date cu mili­ţienii de la Rutieră, cum era atunci, şi mai dădeai un examen cu şcoala de şoferi. Consider că aceste lucruri trebuie repuse pe tapet. Examenul pentru categoria B să fie mai riguros, cum este acum pentru categoria DE. În plus, consider că numărul de ore nu trebuie limitat la 30, ci la atîtea cîte sînt necesare".Etichete: aspre |  Conditii |  obtinerea |  pentru |  permisului
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

azi [00:08]  ACTUALITATE BUZAU

A murit în hazna

51 vizualizari Citeste tot
ieri [16:39]  PUBLICITATE BUZAU

(P) PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUZAU - Adresă ADI Buzău 2008

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUZĂU Nr.[...]
91 vizualizari Citeste tot
18 oct 2018 [11:24]  ACTUALITATE BUZAU

Accident grav cu trei raniti pe E85

255 vizualizari Citeste tot
18 oct 2018 [11:21]  ACTUALITATE BUZAU

Doi procurori buzoieni se intorc acasa

454 vizualizari Citeste tot
18 oct 2018 [08:15]  SPORT BUZAU

Andreea Răducan vine la Buzău să descopere talente

214 vizualizari Citeste tot
17 oct 2018 [08:46]  ACTUALITATE BUZAU

Cum se recoltează ginsengul romanesc

302 vizualizari Citeste tot
17 oct 2018 [07:59]  ACTUALITATE BUZAU

Ultimul scenariu al pretului gigacaloriei

605 vizualizari Citeste tot
16 oct 2018 [09:37]  MONDEN BUZAU

O artistă celebră din Buzău, prădată de menajere

822 vizualizari Citeste tot
16 oct 2018 [09:32]  ACTUALITATE BUZAU

Percheziții la contrabandistii de tigari

311 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU