Curs valutar:
4.6346
3.9285
15 decembrie 2017 Ultimul update: 07:48
07 [DEC 17] ACTUALITATE Buzau
Joi, 07 decembrie 2017

Conditii mai aspre pentru obtinerea permisului auto

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
0 voturi 772 vizualizari 0 comentarii fap@sansabuzoiana.ro

Seria interminabilă de accidente rutiere produse în ultima vreme, atît pe şoselele din judeţ, cît şi în interiorul municipiului, scoate la iveală o mare problemă cu care comunitatea buzoiană se confruntă.    Mulţi dintre cei care au constata că accidentele s-au înmulţit exponenţial, mai cu seamă în ultimele luni, susţin că este nevoie urgentă de luartea unor măsuri hotărîte pentru limitarea acestui tip de evenimente, mai ales că victime cad, din ce în ce mai mulţi tineri, ori aceştia din urmă sunt cei care produc cele mai grave accidente. Ca atare, pentru că legea circulaţiei ar trebui modificată exact de către cei aleşi să facă legi, am început să apară şi reacţii din partea unor politicieni. Unul dintre cei care susţin că trebuie acţionat la nivel de lege este deputatul PSD de Buzău, Sebastian Radu. Într-o emisiune Sens Direct, de la Focus TV, deputatul Radu a afirmat că se poate începe de la nivelul şcolilor de şoferi şi ale examenelor pentru obţinerea permiselor auto: "Urmăresc acest subiect de mult timp. Să recunoaştem că mulţi dintre tinerii care i-au permisul nu au deprinderile necesare de a conduce în orice fel de condiţii. La absolvire, majoritatea cursanţilor a făcut ore de conducere doar în oraş, pe timp de zi, pe trasee pe care le cunosc.
Consider că pe timpul şcolii, elevii trebuie duşi şi pe şosele comunale, pe drumuri mai proaste, dar şi pe drumuri naţionale, expres şi chiar pe autostradă. Să conducă şi pe timp de noapte, pe ploaie, ceaţă. Trebuie să experimenteze fel de fel de situaţii diferite, preferabil combinate. Unele dintre aceste accidente se petrec tocmai din cauză că proaspeţii şoferi se trezesc, deodată, nepregătiţi cu aceste condiţii dificile: noapte, ploaie, carosabil umed, drum necunoscut, gropi", a zis deputatul Sebastian Radu la Focus TV.

Totodată, Radu a mai explicat că înainte de 1989 examenele de obţinere a permisului auto erau mai riguroase: "Se dădea examen şi pe traseu de zi şi noapte. Plus, în poligon. Iar, înainte de probele date cu mili­ţienii de la Rutieră, cum era atunci, şi mai dădeai un examen cu şcoala de şoferi. Consider că aceste lucruri trebuie repuse pe tapet. Examenul pentru categoria B să fie mai riguros, cum este acum pentru categoria DE. În plus, consider că numărul de ore nu trebuie limitat la 30, ci la atîtea cîte sînt necesare".Etichete: aspre |  Conditii |  obtinerea |  pentru |  permisului
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

14 dec 2017 [07:26]  ACTUALITATE BUZAU

De ce se intră cu maşinile în curtile şcolilor?

429 vizualizari Citeste tot
13 dec 2017 [10:12]  MONDEN BUZAU

RUSLAN LAZARIN, în studioul Focus FM

277 vizualizari Citeste tot
13 dec 2017 [07:57]  ACTUALITATE BUZAU

Cit costa primii braduti de Craciun

287 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU