BREAKING NEWS Buzau
22 [MAI 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 22 mai 2019

Condamnări în dosarul ”Mită la Permise”.Vezi AICI pedepsele!

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
0 voturi 1492 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Cei cinci inculpați din dosarul supranumit ”Mită la Permise” și-au aflat, astăzi, pedepsele. Completul Curții de Apel Ploiești care a judecat apelul în acest caz s-a pronunțat în urmă cu puțin timp. Toți cei cinci inculpați, printre care doi foști angajați ai Serviciului Permise și Înmatriculări Auto din subordinea Instituției Prefectului, primarul din Brăiești, Adrian Perțea și patronul unei școli de șoferi, Gheorghe Brătilă, au primit condamnări cu închisoarea, cu suspendare. 

Astfel, Gheorghe Brătilă a fost condamnat la 2 ani de închisoare, cu suspendare, Adrian Botezatu, fost lucrător la Permise și Înmatricultări-2 ani și 8 luni de închisoare, cu suspendare, Adrian Perțea -2 ani și 2 luni închisoare, cu suspendare, Valeriu Răduță -1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, iar Costin Andrei Chitic  -9 luni de închisoare, cu suspendare. În cazul școlii de șoferi inculpate ca persoană juridică, judecătorii au decis achitarea. Decizia este definitivă și executorie. Cea mai grea lovitură, în urma pronunțării soluției, o primește primarul comunei Brăiești, Adrian Perțea, care, urmare a condamnării suferite, își va pierde mandatul. Adrian Perțea nu va putea candida, la alegerile de anul viitor, întrucât instanța a decis și interzicerea drepturilor civile (inclusiv cel de a fi ales) pe o perioadă de 2 ani. 


În dosarul supranumit ”Mită la Permise” au fost 6 inculpați, respectiv doi foști examinatori de la Permise, doi instructori auto și primarul din Brăiești, alături de școala de șoferi inculpată ca persoană juridică. Acuzațiile au vizat acțiuni prin care cei doi agenți de la Serviciul Permise ar fi primit mai multe plinuri de carburant, prin intermediul unui instructor auto, contravaloarea fiind achitată de candidați la obținerea permisului auto. 
La prima instanță, doi dintre inculpații persoane fizice au primit pedepse cu  închisoarea, cu executare, alți trei, cu suspendare, în timp ce școala de șoferi a primit o amendă penală. 
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU