12 [OCT 19] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 12 octombrie 2019

Concedieri la Compania de Apă. Se fac însă și angajări

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 3331 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Compania de Apă Buzău are prea mulți funcționari,  dar  îi lipsesc ingineri pentru activitățile în teren. Este concluzia la care a ajuns actualul director al Companiei de Apă  care a decis să taie posturile din birouri și să înființeze mai multe locuri de muncă pentru activitățile operative. Procesul de reorganizare deja a început, iar primii vizați au primit preavizele. Odată cu notificările de restructurare, salariații au primit și lista posturilor vacante, iar primele care au fost scoase la concurs sunt cele de manager. În total, 24 de posturi vor fi desființate, în timp ce alte 35 vor fi create .

Schimbări majore în organigrama Companiei de Apă. Încă de la numirea în funcția de director , Simona Săvulescu a anunțat modificări în structura posturilor astfel încât activitatea societății să fie eficientizată. Astfel că, după implementarea sistemului Kaizen, menit să organizeze munca salariaților, actualul director a anunțat concedieri și angajări în același timp. În total 24 de posturi urmează să fie desființate, în timp ce vor fi create alte 35.“ Schimbările sunt, în esență, de natura redistribuirii personalului în locuri unde este nevoie, într-adevăr, de personal, luând din locurile unde este excedent. Este vorba despre vacantarea, deci, desființarea a 24 de posturi, cu înființarea în paralel a 11 posturi complet noi, plus 24 care erau vacante înainte de a se începe acest proces de reorganizare.”, a declarat Simona Săvulescu, directorul Companiei de Apă Buzău.
Posturile ce urmează să fie desființate sunt ocupate de funcționari publici, în general din departamentele economic și juridic. Spre exemplu, consilier juridic, șef birou comercial, coorodonator operațional, consilier, casier încasator dar și mai multe posturi de laborant, inginer și subinginer precum și referent specialist în administrație. Cei vizați au primit deja preavizele, iar odată cu notificările au fost înștiințați cu privire la noile posturi vacante. Toți cei 24 au posibilitatea să opteze - și nu numai ei, și persoane din exterior – pentru că asta e legislația, nu poți să faci discriminare: dacă există un post disponibil, trebuie să îl oferi oricui ar vrea să candideze la el. Însă, există o prevedere în contractul colectiv de muncă la nivel de ramură, conform căreia – presupunând că, în cadrul unui concurs, o persoană din interiorul companiei ar obține aceeași notă cu o persoană din exteriorul companiei – favorizată va fi persoana din interiorul companiei, pentru că această prevedere a fost negociată la nivel de ramură și va fi aplicată. Marea majoritate au specializarea necesară pentru a îndeplini condițiile necesare ocupării postului.”, a mai spus Săvulescu. 
 
Compania de Apă are nevoie în schimb de ingineri și specialiști în echipamente tratare apă uzată, dar și de un sudor și un lăcătuș. Primele care vor fi scoase însă la concurs sunt cele cinci psoturi de manager pentru care deja au fost deschise procedurile de concurs, prima probă urmând să aibă loc pe 21 octombrie. Este vorba despre manager logistică, manager departament lucrări edilitare și administrativ, manager dezvoltare metropolitană și manager zonă județeană.
În prezent, Compania de Apă are 651 de angajați, dintre care 243 personal TESA, în timp ce salariați direct productivi 472.
 


Etichete: angajări |  Compania |  Concedieri
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU