ACTUALITATE
Curs valutar:
4.7635
4.3251
13 noiembrie 2019 Ultimul update: 20:03
10 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 10 august 2019

Se vinde vechiul sediu al Companiei de Apă

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1741 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro
Compania de Apă își vinde vechiul sediu

Angajații Companiei de Apă, considerată cea mai profitabilă societate a Primăriei Buzău, încep să își facă bagajele. Se vor muta, din toamnă, într-un sediu nou și modern, care a fost transformat dintr-un vechi hotel. Actualul sediu, aflat lângă Piața Centrală, a fost scos deja la licitație, dar prețul mare a făcut ca la prima strigare să nu apară nici un cumpărător. Noua casă a costat, până acum, Compania de Apă peste douăsprezece milioane de lei, însemnând achiziția imobilului și transformarea în clădire de birouri.
Compania de apă a scos la licitație clădirea în care și-a desfășurat ani buni activitatea administrativă. Clădirea cu o suprafață utilă de peste 800 de metri pătrați a fost evaluată la peste 2,8 milioane de lei, preț cu care a fost scos la licitație. Spațiul, situate la etajul 1 al unui bloc de lângă Piața Centrală, construit în 1987, are avantajul de a putea fi recompartimentat după dorința proprietarului. Prețul i-a făcut însă pe cei care ar putea fi interesați să mai aștepte:
” Vindem sediul vechi pentru că  este finalizat sediul nou și pentru că în bugetul din 2019 o sursă de venituri pentru toate investițiile pe care le avem de făcut este suma pe care o vom câștiga în urma acestei vânzări. Am avut o etapă de licitație care s-a anulat pentru că nu am avut nici o ofertă depusă, am reluat licitația. Suntem în procedură, așteptăm și sperăm sa fie depuse oferte până pe 15 septembrie. Suma de pornire este 2. 864 000, este o licitație cu strigare în urcare, dacă există mai multi potențiali cumpărători vor licita intre ei,  indexându-se pasul de licitație în urcare cu câte unu la suta din valoarea de pornire”  , a declarat Simona Săvulescu, directorul Companiei de Apă Buzău.
A doua încercare de vindere a spațiului va fi la jumătatea lunii septembrie. Până atunci, angajații Companiei de Apă vor rămâne în vechiul sediu. Asta pentru că în ciuda investițiilor majore care s-au ridicat la aproape 12 milioane de lei, noul spațiu, considerat unul foarte modern, nu are instalație de climatizare.
” Încă nu ne-am mutat în sediul nou, eu am mai spus că o problemă este aceea că nu a fost prevăzută o modalitate de asigurare a climatizării, și pe perioada de vară sub nicio formă nu se poate sta, vedeți ce fel de veri avem noi, nu se poate sta în acel imobil fără un sistem de climatizare, cu atât mai mult cu cât partea expusă la soare este și vitrală, deci ai serele perfecte, în partea din față a clădirii. Suntem în curs cu instalarea unei soluții pentru climatizare, cert este că, și din calculul pe care noi l-am făcut, ca în interval de 2 luni să ne mutăm, în interval de 2 luni de la vânzare, în 2 luni n-am mai avea nevoie anul ăsta de climatizare.”, a mai spus Săvulescu. 
Mutarea va avea loc peste două luni când temperaturile de afară vor permite desfășurarea fără o instalație de climatizare. Sistemul ar urma să fie realizat până la următoarea vară.  În rest, actualul sediu corespunde cerințelor unui spațiu de birouri modern. Are o suprafață de 4000 de metri pătrați, spațiu care este considerat excedentar. Tocmai de aceea, o parte din birouri ar putea fi închiriate. Clădirea de pe Spiru Haret este fostul hotel al partidului, cumpărat de Companie în 2015 la prețul de 7.9 milioane de lei. Investițiile pentru modernizare, derulate până acum, se ridică la 4,2 milioane de lei. 
 Etichete: Compania |  sediu |  vechiul |  vinde
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

ieri [10:41]  ACTUALITATE BUZAU

Sânge de la polițiști VIDEO

397 vizualizari Citeste tot
12 noi 2019 [14:35]  ACTUALITATE BUZAU

Se schimbă vremea. VÂNT PUTERNIC

423 vizualizari Citeste tot
12 noi 2019 [14:11]  ACTUALITATE BUZAU

Impact frontal. Doi șoferi la spital

356 vizualizari Citeste tot
Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU