20 [FEB 20] ACTUALITATE Buzau
Joi, 20 februarie 2020

”Comorile Buzăului”, promovate la Târgul de Turism

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2474 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Vulcanii noroioşi, Trovanții, Casa Memorială Vasile Voiculescu, Focul Viu şi Chihlimbarul de la Colți sunt prezentate, în miniatură, la Târgul Național de Turism la României! Meşterii populari şi Ansamblul folcloric Plaiurile Mioriței sunt şi ei la evenimentul de zilele acestea pentru a promova Geoparcul Ținutul Buzăului, dar şi celelalte atracții turistice din județ. Târgul de turism se desfășoară până duminică, în Capitală. 

Anul acesta, Judeţul Buzău vine cu o amenajare specială, centrată pe promovarea atracţiilor turistice din Geoparcul „Ţinutul Buzăului”, realizată în parteneriat cu Liceul de Arte „Margareta Sterian” din Buzău. Nu vor lipsi Vulcanii Noroioşi, Trovanţii, Casa Memorială „Vasile Voiculescu”, Chihlimbarul de la Colţi – toate în miniatură, filme de prezentare, precum şi costume populare buzoiene.
Ţinutul Buzăului este desemnat Destinaţie Europeană de Excelență (EDEN) pentru Turism Rural încă din 2012, iar anul acesta vor fi promovate nu numai atracţiile turistice din acest areal geografic, dar şi meşteşugurile, produsele tradiţionale buzoiene şi dansurile populare specifice.  
Alături de Consiliul Județean Buzău sunt și meșterii populari buzoieni: Emil Matei, de la Mânzăleşti, care va promova meşteşugul olăritului de pe Valea Slănicului, dar și  Amelia Papazissu, deţinătoarea distincţiei „Tezaur Uman Viu”, care va promova arta populară tradiţională din Geoparcul „Ţinutul Buzăului”.
Ansamblul folcloric ”Plaiurile Mioriței” al Centrului Județean de Cultură și Artă va marca deschiderea Târgului de turism cu un program artistic, dar va bucura vizitatorii pe tot parcursul zilei de 20 februarie cu diverse momente artistice.

Sâmbătă, 22 februarie, Ţinutul Buzăului” va fi promovat și în cadrul Seminarului Destinaţiilor de Excelenţă în Turism, desfăşurat de Direcţia Generală de Turism din cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, eveniment la care participă şi ziarişti, bloggeri, specialişti în turism şi numeroşi operatori de turism.
Etichete: Buzăului |  Comorile |  promovate |  Târgul |  Turism
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU