Curs valutar:
4.6346
3.9285
15 decembrie 2017 Ultimul update: 07:48
30 [MAI 17] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 30 mai 2017

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor protestează

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2153 vizualizari 0 comentarii

Funcţionarii din mai multe instituţii au oprit activitatea ori au luat calea Bucureştilor pentru a participa la protestele organizate acolo. Cu toţii au aceleaşi nemulţumiri: proiectul legii salarizării unitare. La Buzău, informaticienii din instanţe au oprit astăzi temporar activitatea. La fel şi comisarii de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor, care între orele 10.00 şi 12.00 nu au făcut nici un control şi nici nu au preluat reclamaţiile. Oamenii sînt nemulţumiţi de proiectul legii salarizării unitare şi cer ca salarizarea sistemului ANPC să fie pe aceeaşi grilă cu ANSVSA. “Sîntem supăraţi deoarece nu am fost luaţi şi noi în consideraţie, nu ni s-au mai mărit salariile din 2009, pînă în prezent, am rămas la acelaşi nivel salarial şi dorim şi noi să fim aduşi la nivelul salariilor DSV”, spune Liliana Turcu, comisar superior în cadrul OPC Buzău. 

Deşi susţine că în urma protestului, activitatea instituţiei are de suferit, comisarul şef al OPC Buzău, Nicuşor Dinulescu, se declară solidar cu colegii săi ale căror salarii nu au mai fost majorate din anul 2009:  “Oricum, la numărul de personal pe care-l avem, foarte mic, şi dacă mai pierdem timpul şi cu alte activităţi, normal că este afectată activitatea de control. După mine, au fost făcute toate solicitările, eu nu-s membru al sindicatului, dar au fost făcute solicitări către toate organismele şi s-a avut în vedere faptul că la noi şi la Garda de Mediu nu s-au mărit salariile din 2009. Nu se primesc reclamaţii şi nu se efectuează activitat de control” . 
Oamenii sunt nemulţumiţi de salariile mici pe care le primesc, cu atât mai mult cu cât au numeroase atribuţii iar activitatea întregii instituţii se desfăşoară doar în 4 comisari. “Sîntem în deficit, avem o mare problemă privind personalul. Sîntem şase comisari, între care o persoană este în concediu medical, o persoană rămîne tot timpul la Oficiu pentru preluare de reclamaţii, deci comisar de serviciu şi mai rămînem vreo trei comisari care ar trebui să acoperim oraşul Buzău, şi judeţul. Un coleg de-al nostru va ieşi la pensie şi nu ştim ce viitor ne aşteaptă. Este o problemă cumplită, nu putem face faţă în 8 ore de serviciu, nu putem să mai mergem în echipă, că aşa ar trebui să efectuăm controalele, mergem cîte unul. Încercăm să rezolvăm întîi controalele tematice ordonate de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi reclamaţiile petenţilor”, a mai spus  Liliana Turcu. 


Etichete: Comisarii |  Consumatorilor |  Protecţia |  protestează
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

14 dec 2017 [07:26]  ACTUALITATE BUZAU

De ce se intră cu maşinile în curtile şcolilor?

421 vizualizari Citeste tot
13 dec 2017 [10:12]  MONDEN BUZAU

RUSLAN LAZARIN, în studioul Focus FM

270 vizualizari Citeste tot
13 dec 2017 [07:57]  ACTUALITATE BUZAU

Cit costa primii braduti de Craciun

280 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU