24 [IUL 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 24 iulie 2019

Comentarii răutăcioase despre spargerea anului

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1589 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Spargerea dată la casa de vacanţă a medicului Valentin Coleaşă de la Pleşcoi a stîrnit un val de comentarii în spaţiul public. Cele mai multe au apărut pe reţelele de socializare acolo unde internauţii, în majoritatea lor covîrşitoare, se miră de valoarea imensă a pagubei care se ridică, după cum susţin surse oficiale din anchetă, la 1,5 miliarde de lei vechi.     

Potrivit aceloraşi surse, spărgătorii, despre care se spune c-ar fi acţionat "la pont" sau după ce şi-ar fi pregătit minuţios lovitura, ştiind că în caseta aflată la etajul întîi al imobilului pe care dr. Coleaşă îl împarte acum cu fratele şi tatăl său se aflau depozitate valori importante. Oamenii zic că nu-şi pot explica cum un medic, fie el şi preşedinte al unor comisii de pensionare sau de stabilire a gradului de dizabilitate ale persoanelor, ar fi avut cum să strîngă atîţia bani şi bijuterii pe care să le pună la păstrare, la ţară, într-o cutie de valori, într-o cameră din casa de vacanţă în condiţiile în care veniturile medicilor au fost, pînă acum cîteva luni destul de mici. Evident, vorbim aici despre medici şi personal medical din sistemul de sănătate public, cărora li s-au majorat doar de cîteva luni veniturile. În cazul doctorului Coleaşă, acumulările materiale ale familiei sale nu se pot explica prin aceste recente majorări de venituri, mai ales că medicul respectiv este tatăl a doi copii, unul dintre ei student la Bucureşti căruia i-a cumpărat şi o casă în Capitală după cum susţin surse bine documentate din anturajul familiei suscitate. 

Ce zic cîrcotaşii 

Mai mult, soţia mediului a fost tot timpul funcţionar în diverse instituţii, între care Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret ori, astăzi, la Casa Judeţeană de Pensii Buzău, cu venituri "ca la buget". Or, susţin cîrcotaşii, cum ar fi putut familia Coleaşă să acumuleze o vilă în cartierul Titulescu, un apartament în Bucureşti, două maşini şi-o casă de vacanţă plus banii furaţi de hoţi acum cîteva zile, dintr-un salariu "prost de medic" şi din unul de simplu funcţionar. Şi să mai trăiască peste limita medie. Normal, cîrcotaşii au comentat în fel şi chip, ca de pildă că ori medicii angajaţi la stat n-au cîştigat atît de puţin precum s-au plîns ani de zile, ori dr. Coleaşă a avut şi alte surse de venit. Surse care să fi completat veniturile mici obţinute din funcţiile de preşedinte al Comisiei despre care am vorbit mai devreme. Totuşi, preşedinţia celor două comisii pare să-i fi priit doctorului Coleaşă din moment ce n-a renunţat la ea de zeci de ani.


Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

10 dec 2019 [08:30]  ACTUALITATE BUZAU

S-a răsturnat cu mașina pe câmp

414 vizualizari Citeste tot
09 dec 2019 [15:21]  ACTUALITATE BUZAU

Unguriu înflorește cu penitenciarul

579 vizualizari Citeste tot
Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU