02 [NOV 18] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 02 noiembrie 2018

Comasarea,rezolvata la vot

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
3 voturi 1598 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

O nouă şedinţă, acelaşi proiect de hotărâre, un vot cu totul diferit. Dacă în urmă cu două zile, proiectul privind trecerea unor laboratoare din administrarea Liceului Costin Neniţescu Buzău în administrarea Colegiului Eminescu a picat la vot în Consiliul Local, stârnind vii dispute între aleşi, astăzi, rezultatul votului a fost cu totul altul. Reuniţi în şedinţă de îndată, cei mai mulţi aleşi au fost de acord cu propunerea autorităţilor. Proiectul a fost adoptat cu 16 voturi pentru, atât aleşii PSD cât şi cei ai PNL votând favorabil. Primarul Buzăului, Constantin Toma a mulțumit consilierilor locali, care au asigurat cele 2 treimi din voturi necesare transferului imobilelor către Colegiul Mihai Eminescu, astfel încât, în curând să poată fi funizate toate utilitățile necesare funcționării normale a acestuia.
    
    Proiectul cu pricina fusese respins la şedinţa de miercuri, unul dintre motivele invocate de consilierii Opoziţiei fiind acela că ar putea fi pierdută finanţarea privată în vederea modernizării celor două laboratoare din clădirea de pe strada Transilvaniei, unde au fost mutaţi elevii de la Eminescu. Imediat după şedinţă, edilul Buzăului a stat de vorbă cu toţi consilierii şi le-a arătat cum stau lucrurile, atfel că în final aleşii PNL şi-au schimbat opinia şi au decis să dea un vot favorabil. Liberalul Constantin Ionescu a precizat că ceea ce interesează este interesul elevilor și al cadrelor didactice ce funcționează în Colegiul Mihai Eminescu și nu interesele personale ale anumitor persoane. El a mai menționat că nu au avut toate datele de la început, dar acum, fiind în posesia lor, au putut lua decizia corectă, care să asigure continuitatea și stabilitatea de care elevii au nevoie.
       
După votul de astăzi, cei de la Eminescu au în administrare întregul imobil de pe strada Transilvaniei. Totodată, aparatura de ultimă generație cu care au fost dotate cele două laboratoare de gătit și tehnică servicii, va fi mutată în clădirea de pe strada Bazalt, astfel încât elevii Liceului Neniţescu să înveţe şi să facă practică în aceeaşi locaţie. Primarul Constantin Toma a menționat că a rămas surprins de condițiile excelente care există în liceul de pe strada Bazalt și că măsura mutării echipamentelor a fost un pas necesar pentru siguranța elevilor, care, în caz contrar, era necesar să se plimbe de la o școală la alta pentru a-și desfășura toate orele.

Pe de altă parte, de anul viitor, Liceul Costin Neniţescu ar putea fi comasat cu Grupul Şcolar de meserii şi servicii. Edilul şef al Buzăului spune că le-a prezenta deja reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar planul său, propunere cu care oficialii învăţământului ar fi fost de acord. Comasarea untiăţilor de învăţământ va duce la întărirea învăţământului tehnologic la Buzău dar şi la reducerea costurilor, mai ales că numărul elevilor Liceului Nenitescu a scăzut în ultimii ani, fiind de doar 312, arată primarul Constantin Toma.
Reamintim, din anul şcolar 2018-2019, elevii Liceului Neniţescu au fost mutaţi din clădirea în care învăţau în sediul Grupului Şolar de Meserii şi Servicii. Asta pentru ca în locul lor, în clădirea de pe strada Transilvaniei, să îşi desfăşoare activitatea elevii şi profesorii Colegiului Eminescu pe perioada derulării lucrărilor de modernizare a sediului colegiului.


 

Etichete: Comasarea |  rezolvata
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 1   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU