Curs valutar:
4.6605
4.1120
12 decembrie 2018 Ultimul update: 09:26


07 [IAN 18] ACTUALITATE Buzau
Duminică, 07 ianuarie 2018

Colegiul Național Mihai Eminescu se va muta într-o locație nouă

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
0 voturi 6656 vizualizari 2 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro

Activitatea Colegiului Mihai Eminescu se va desfășura într-o altă locație pentru o perioadă de doi ani, ca urmare a faptului că întreaga clădire va intra într-un amplu proces de reabilitare, care va viza nu numai interiorul, ci și fațada și curtea interioară. Anunțul privind mutarea cursurilor din Colegiul Mihai Eminescu într-o altă locație a fost făcut de primarul municipiului Buzău, în studioul Focus TV. Consiliul Local Municipal a aprobat în luna octombrie a anului trecut. Cheltuielile de reabilitare se ridică la 6 milioane de euro, iar finanțarea este asigurată din bugetul de stat, dar și din  bugetul municipiului Buzău. 

Mutarea va fi provizorie

Mutarea activității didactice într-o altă locație este, din cîte se pare, singura soluție, pentru că investiția de 6 milioane de euro nu se poate face cu elevii și profesorii în incintă. “Legat de locul unde se vor muta, pentru că este o problemă, circa doi ani nu se mai pot ține cursurile acolo, nu vi-l pot spune acum, deoarece creăm panică, dar s-a creat deja printre părinți și i-am și promis doamnei  director Voicu Camelia că am să și spun pe un post de televiziune acest lucru, s-au panicat că o desființăm colegiul. Nu se întîmplă așa aceva. Vrem să modernizăm această școală veche, este o școală de elită a Buzăului, probabil un an și jumătate vor învăța copiii într-o altă locație. Locația care îi va găzdui pe  copii nu a fost încă stabilită, dar discuțiile  au fost deja demarate”, a anunțat primarul Buzăului, Constantin Toma. Cel mai probabil mutarea copiilor va avea loc în cursul acestui an. Lucrările se preconizează a fi demarate în toamna acestui an și vor avea ca durata maximum doi ani, în acest timp copiii vor învăța în alt liceu. 

Prima reabilitare după 80 de ani de la înființare

Colegiul Mihai Eminescu, al doilea ca prestigiu din Buzău, datează din 1939, iar ultima reabilitare a avut loc în urmă cu 16 ani. Lipsa unor intervenții a făcut ca imobilul să devină un pericol pentru trecători, după ce fațada s-a măcinat, iar de pe acoperiș cad țigle. Lucrările vor fi derulate de Primăria municipiului Buzău, care a primit fondurile necesare din bugetul de stat, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Proiectul de reabilitare cuprinde lucrări ample la interior, dar și în afara clădirii, care este monument istoric. “Se înlocuiește acoperișul, se încearcă o mansardare, ceea ce înseamnă noi spații de învățămînt pentru școala noastră,  refacerea pereților, a parchetului, refacerea asfaltului în curtea școlii, refacerea terenului de sport, refacerea grădinilor, pe care noi am încercat anul acesta, împreună cu elevii și cu părinții să le reamenajăm, dar să fie o reamenajare așa cum ar trebui să aibă un colegiu național. Pardosesile vor fi înlocuite cu materiale care să corespundă arhitecturii. O atenție deosebită va fi acordată amfiteatrului, care este considerat piesa de rezistență a clădirii. Scaunele vor fi din nou retapițate, parchetul o să fie și el refăcut, scena, cortinele...”, a precizat directorul adjunct al prestigioasei unități de învățămînt, profesorul Daniela Mihaela Albu. Centenarul Colegiului Mihai Eminescu, care va fi sărbătorit în 2019, îi va găsi pe elevi și profesori într-un spațiu provizoriu. În schimb, reabilitarea va fi cea mai amplă de la momentul în care Colegiul a fost construit. Etichete: Colegiul |  Eminescu |  locație |  Mihai |  Național
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Eduard
07 ianuarie 2018
Furaciune pe fata, cu 6 meleoane de baboi faci colegiu aiconsiliulai sala de sport state of the art, Neckermann. TOMAta asta e cam nesimtit si hot mare, baga la buzunare impreuna cu consiliul. E cladire veche, asa e, dar sa inghita atatia bani nu prea cred. Oamenii şi-au dus copiii acolo ce e civilizat si aproape de casa pt unii, acum ii muta la colegiul tehnic din zona industriala sau la sportiv ori marghiloman. Copii nevinovati o sa fie batuti si intimidati de smecherii prosti ai buzaului si asa se pierd talente si se înrăutățește lumea. Nu mai bine ii tineti acolo 2 ani si le construiti un liceu nou? Ai distrus fabrica de lapte si ati construit un supermaket... Mi\'e voma de voi
Miron
21 martie 2018
La banii ăștia sigur,sigur îl vor transforma in mall,așa că adio cu sentimentalismele de liceeni bătrîni!De ce au așteptat atâția ani și l-au lăsat practic sa se autodemoleze?E cel mai scump teren din Buzău,cu vad comercial.Mutatul e pretext că sa desființeze școala.Adio Eminescu!


Ultima ora

10 dec 2018 [22:17]  PUBLICITATE BUZAU

(P) Primăria Municipiului Buzău - ANUNŢ PUBLIC nr. 37204 / 10.12.2018

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUZĂU[...]
255 vizualizari Citeste tot
10 dec 2018 [22:13]  PUBLICITATE BUZAU

(P) DISPOZIŢIE Nr.359 privind convocarea Consiliului judeţean în şedinţă ordinară

ROMÂNIA CONSILIUL JUDEŢEAN BUZĂU[...]
146 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU