BREAKING NEWS Buzau
18h 27' ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 05 februarie 2020

COD ROȘU de VISCOL, la Buzău! Acoperișuri smulse de vânt, localități fără curent, școli închise. De la 22.00, se închid TOATE drumurile din județ

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
2 voturi 3553 vizualizari 0 comentarii
UPDATE [18:27] 05 FEB 2020 › Toate drumurile naționale din Buzău se închid începând cu ora 22.00, anunță reprezentanții Prefecturii Buzău. 

UPDATE [18:01] 05 FEB 2020 ›
Forțe din Detasamentul ISU Rm Sarat s-au deplasat la o fermă de animale de lângă Rm Sarat unde s-a prăbușit un plafon peste animale. Se acționează pentru îndepărtarea acoperișului. Sunt surprinse circa 150 oi. 
Între timp, fortele din Detasamentul de Pompieri  Rm Sarat ce intervin la ferma de animale au fost suplimentate. Se intervine în prezent pentru evacuarea animalelor din alt grajd existând pericolul prăbușirii si acestui acoperiș
Tot miercuri seară, în timpul intervențiilor cauzate de viscol, pompierii trebuie să intervină și la numeroase incendii. Foc a fost semnalat în Zărnești, la Oreavu, dar și în municipiul Buzău. La ora 20,00, 27 de comune buzoiene sunt total sau parțial nealimentate cu energie electrică, situația fiind într-o continuă schimbare. 
Printre localitățile fără curent la ora postării acestei știri se numără Vintilă Vodă, Mărăcineni parțial, Beceni, Cernătești, Scutelnici, Murgești, Boldu, Costești, Luciu, Săhăteni, Brăești, Bozioru, Odăile, Chilii, Scorțoasa, Cănești, Berca, Mihăilești, Pârscov parțial.  


Sursa facebook Cătălin Țânțăreanu
UPDATE [17:58] 05 FEB 2020 › În Crâng, mai mulți copaci au fost doborâți de vântul puternic. Arbori înalți și aparent sănătoși au fost rupți, alții au fostpur și simplu smulși din rădăcină de viscolul puternic.  

UPDATE [17:09] 05 FEB 2020 › Până miercuri seară, la ora 19.00,  la Spitalul Județean de Urgență Buzău au sosit 11 pacienți cu grad de risc care necesită cazare și monitorizare. Dintre aceștia, la Maternitatea Buzău au ajuns 2 gravide cu sarcina la termen, iar la U.P.U au sosit 6 pacienți dependenți de oxigen care au rămas internati pe secția Medicală și 3 pacienți care necesită dializa, care au rămas internati pe secția Chirurgie. 
”Spitalul Județean de Urgență Buzău este pregătit să primească pacienții cu risc, respectiv gravide, pacienți dependenți de oxigen și cei care necesita dializa pentru cazare și monitorizare in perioada codului roșu emis de ANM.”, transmit reprezentanții SJU Buzău. 


UPDATE [16:59] 05 FEB 2020 ›

Ministrul Marcel Vela, care a condus miercuri seară, o ședință a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, a cerut ca Poliţia să fie prezentă în trafic, pentru fluidizare, iar acolo unde se impune, segmentele de drum să fie închise.

”Având în vedere codurile şi avertizările emise de meteorologi, ministrul afacerilor interne a cerut structurilor MAI şi autorităţilor locale din zonele aflate sub avertizare să fie pregătite pentru intervenţie. Astfel, aproximativ 17.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, cu peste 9.000 de mijloace tehnice, sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei afectate de fenomenele meteorologice severe din zonele pentru care s-a emis avertizare de cod Roşu, Portocaliu sau Galben”, a transmis Ministerul Afacerilor Interne.

De asemenea, în urma analizării situaţiei operative, la nivelul MAI s-a dispus realizarea manevrei de forţe şi mijloace către 6 judeţe, Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea. “Poliţia să fie prezentă în trafic, pentru fluidizare. Acolo unde se impune, segmentele de drum să fie închise, dar cu informarea prealabilă a populaţiei. Vă solicit să asiguraţi permanenţa la primării, să identificaţi spaţii de cazare pentru persoanele aflate în dificultate, să monitorizaţi persoanele aflate în stare de risc, mă refer inclusiv la oamenii fără adăpost şi să luaţi măsurile necesare pentru a evita situaţii de pierderi de vieţi omeneşti”, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, în timpul şedinţei CNSSU.
UPDATE [16:45] 05 FEB 2020 ›

Din cauza viscolului puternic, cel puțin 19 localități au fost rămas fără curent, până la această oră. În unele dintre ele, muncitorii de la Electrica au reușit să remedieze avariile, însă pe măsură ce unele defecțiuni sunt înlăturate, apar altele noi, în alte părți ale județului.

Printre localitățile nealimentate cu energie electrică, miercuri la ora 18.45, se numără Vintilă Vodă, Beceni, Costești, Luciu și Largu.

UPDATE [16:03] 05 FEB 2020 ›
Autoritățile din județul vecin, Brăila, au anunțat miercuri în jurul orei 18.00 că începând cu ora 22.00 toate drumurile județene și naționale din acest județ vor fi închise. 
”În cadrul ședinței CJSU de azi, ora 17.00, în conformitate cu Ordinul comun MT și MAI nr. 68 din 02.02.2012, secțiunea 3, alin. 2, s-a luat hotărârea ca începând cu ora 22.00. se închide circulația pe drumurile naționale și județene ca măsură preventivă, cu excepția autospecialelor de intervenție ale ISU, IPJ, IJJ, MApN, SAJ, ELECTRICA”, anunță ISU Brăila. 
Având în vedere această situație, nu este exclus ca și șoselele din județul Buzău să se închidă, începând cu ora 22.00, atunci când intră în vigoare codul roșu pentru întreg județul. 


UPDATE [15:31] 05 FEB 2020 › În jurul orei 17,30, pompierii au fost solicitați pe strada Cuza Vodă, din centrul municipiului Buzău, unde vântul a smuls o parte din acoperișul unei clădiri. Pompierii intervin pentru asigurarea zonei și desprinderea elementelor de pe acoperișul respectiv.  De asemenea, pompierii intervin  vis-a-vis de Tribunal unde rafalele puternice de vânt au desprins un panou publicitar. 
Un acoperiș a fost luat de vânt și la Râmnicu Sărat, fiind solicitată intervenția pompierilor, dar și pestrada Independenței din Buzău. Situația este într-o continuă dinamică, vântul suflând deja cu putere foarte mare. Video facebook Ionuț Apostu

UPDATE [15:04] 05 FEB 2020 › Pompierii au plecat miercuri după amiază cu o ambulanță de transport victime multiple către localitatea Stâlpu de unde trebuie să aducă la Spitalul Județean Buzău două persoane care sunt dependente de aparatele de oxigen. Bolnavii vor fi aduși la spitalul din Buzău unde vor rămâne pe durata codului roșu de viscol. 


Județul Buzău dă piept cu primul viscol din această iarnă. Meteorologii au emis miercuri o avertizare cod roșu, pentru început vizată fiind partea de nord a județului. Astfel, zona montană a Buzăului se va afla sub cod roșu de viscol de miercuri de la ora 18.00 și până joi la ora 8.00. Iar de la ora 22.00, și restul județului se va afla sub cod roșu de viscol, până joi la ora 8.00.

În acest interval, în judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Tulcea vor fi intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85...90 km/h, temporar va fi viscol şi vizibilitatea redusă semnificativ.

Tot joi, între 8.00 şi 12.00, va fi Cod portocaliu de intensificări susţinute ale vântului, ninsoare viscolită şi spulberată, în estul Munteniei, sudul Moldovei şi în Dobrogea, unde vântul va continua să prezinte intensificări susţinute cu rafale de 70...80 km/h, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură peste 80...90 km/h viscolind şi spulberând ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.Etichete: Buzău |  VISCOL
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

17 feb 2020 [08:33]  ACTUALITATE BUZAU

WOW! Ce temperaturi sunt în februarie!

366 vizualizari Citeste tot
17 feb 2020 [08:12]  ACTUALITATE BUZAU

MedikaTV: Aliment miraculos in răceli

317 vizualizari Citeste tot
Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU