Curs valutar:
4.7480
4.1981
19 februarie 2019 Ultimul update: 16:08
03 [AUG 18] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 03 august 2018

CJ/ Investiții cu fonduri europene în sănătate

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
1 vot 1413 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

La Consiliul Județean, în cursul ședinței de astăzi, s-au aprobat două proiecte ce au ca numitor comun beneficii ale buzoienilor pe plan medical. Acestea fac referire la sistemul medical, blocul operator și Secția de urgențe a Spitalului Județean, urmând să fie renovate din fonduri europene. Valoarea se ridică la 13 milioane de lei. Proiectele au ca țintă decontarea cheltuielilor deja efectuate de Consiliul Județean, reușită posibilă cu banii europeni. Câr despre aceste sume recuperate, acestea se vor duce tot spre sistemul medical, în proiecte de modernizare ale Spitalului Județean.


”Am avut două proiecte, zic eu, importante, pe ordinea de zi, care nu necesitau amânare pentru simplul fapt că trebuia să prezentăm o anumită documentație în această după-amiază la Ministerul Dezvoltării și Ministerul Sănătății. Printr-o hotărâre a guvernului, s-a luat hotărârea ca, pe exercițiul financiar pe 2014-2020, fonduri europene, să se recupereze anumite investiții care s-au făcut în infrastructura medicală. În ultima perioadă, Consiliul Județean Buzău a avut mai multe investiții în infrastructura medicală. Se face referire doar la aparatura care s-a cumpărat din fonduri proprii ale Consiliului Județean. Spitalul Județean se află în subordinea Consiliului Județean, dar este vorba și despre Spitalul Municipal Râmnicu Sărat”, a declarat președintele CJ, Petre Emanoil Neagu.


Astfel, cei care au făcut investiții își pot recupera banii din fonduri europene, iar, în acest sens, CJ a emis astăzi o hotărâre prin care s-a validat o asociere între mai multe unități județene din regiunea noastră de dezvoltare. Suma ce urmează să fie primită, în momentul în care se fac toate documentele și proiectul va fi declarat eligibil, nu reprezintă costuri suplimentare care să afecteze bugetul CJ.


”Este vorba de cota de cofinanțare, ca sumă totală de aproximativ 9 milioane de lei, investiții în aparatura medicală pe care pe-am făcut atât în secția exterioară la Maternitate, Spitalul Județean și în secția exterioară pe care o avem la Pârscov. Acești bani care vor veni de la Uniunea Europeană vor fi investiți tot în infrastructura medicală, pentru că încă mai avem multe lucruri de făcut. Chiar acum începe reabilitarea totală a blocului operator. Ordinul de începere e semnat și cred că la 1 septembrie vor începe lucrările de construcție, de reabilitare a blocului operator. Se fac toate procedurile necesare pentru ca actul medical să nu sufere în urma intervențiilor constructorilor pe perioada lucrărilor”, a explicat președintele CJ.


În ceea ce privește UPU, acesta a spus că, zilele trecute, s-a primit informarea că proiectul este eligibil și se va face evaluarea economică și se vor termina toate evaluările de către cei de la ADR, se va semna contractul cel mai probabil cel mai târziu la începutul lunii septembrie, tot din fonduri europene, în sumă de 1,5 milioane euro. Restul, până la trei milioane, sunt din fonduri proprii ale Consiliului Județean Buzău.


 

Un alt punct dezbătut face referire la Compania de Apă. “Am avut un punct referitor la mandatul reprezentantului nostru de la AGA de la Compania de Apă. S-a făcut o anumită modificare referitoare la indemnizația membrilor consiliului de administrație. Plecaseră de la o indemnizație de 2900 de lei și au venit cu o altă solicitare, cu o indemnizație de aproximativ 3700 de lei. Consiliul Județean, prin votul consilierilor, a fost de acord și, în data de 6 august, se va ține si AGA de la Compania de Apă”, a mai adăugat Petre Emanoil Neagu.
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

16 feb 2019 [11:22]  ACTUALITATE BUZAU

Acvariu pentru nou-născuți la Maternitatea Buzău

245 vizualizari Citeste tot
15 feb 2019 [18:15]  ACTUALITATE BUZAU

Asociația inginerilor a renăscut după 30 de ani.

1 317 vizualizari Citeste tot
15 feb 2019 [11:50]  SPORT BUZAU

Proiectul Centurii de Est prinde contur

302 vizualizari Citeste tot
14 feb 2019 [09:48]  MONDEN BUZAU

Valentine's Day: Amadeus oferă piesei zilei

414 vizualizari Citeste tot
14 feb 2019 [08:16]  POLITIC BUZAU

Prima candidatură pentru europarlamentare la Buzău

465 vizualizari Citeste tot
13 feb 2019 [10:47]  ACTUALITATE BUZAU

Elevi buzoieni, supuşi unor experimente

518 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU