Curs valutar:
4.6569
4.0889
18 august 2018 Ultimul update: 21:09
03 [AUG 18] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 03 august 2018

CJ/ Investiții cu fonduri europene în sănătate

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
1 vot 1012 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

La Consiliul Județean, în cursul ședinței de astăzi, s-au aprobat două proiecte ce au ca numitor comun beneficii ale buzoienilor pe plan medical. Acestea fac referire la sistemul medical, blocul operator și Secția de urgențe a Spitalului Județean, urmând să fie renovate din fonduri europene. Valoarea se ridică la 13 milioane de lei. Proiectele au ca țintă decontarea cheltuielilor deja efectuate de Consiliul Județean, reușită posibilă cu banii europeni. Câr despre aceste sume recuperate, acestea se vor duce tot spre sistemul medical, în proiecte de modernizare ale Spitalului Județean.


”Am avut două proiecte, zic eu, importante, pe ordinea de zi, care nu necesitau amânare pentru simplul fapt că trebuia să prezentăm o anumită documentație în această după-amiază la Ministerul Dezvoltării și Ministerul Sănătății. Printr-o hotărâre a guvernului, s-a luat hotărârea ca, pe exercițiul financiar pe 2014-2020, fonduri europene, să se recupereze anumite investiții care s-au făcut în infrastructura medicală. În ultima perioadă, Consiliul Județean Buzău a avut mai multe investiții în infrastructura medicală. Se face referire doar la aparatura care s-a cumpărat din fonduri proprii ale Consiliului Județean. Spitalul Județean se află în subordinea Consiliului Județean, dar este vorba și despre Spitalul Municipal Râmnicu Sărat”, a declarat președintele CJ, Petre Emanoil Neagu.


Astfel, cei care au făcut investiții își pot recupera banii din fonduri europene, iar, în acest sens, CJ a emis astăzi o hotărâre prin care s-a validat o asociere între mai multe unități județene din regiunea noastră de dezvoltare. Suma ce urmează să fie primită, în momentul în care se fac toate documentele și proiectul va fi declarat eligibil, nu reprezintă costuri suplimentare care să afecteze bugetul CJ.


”Este vorba de cota de cofinanțare, ca sumă totală de aproximativ 9 milioane de lei, investiții în aparatura medicală pe care pe-am făcut atât în secția exterioară la Maternitate, Spitalul Județean și în secția exterioară pe care o avem la Pârscov. Acești bani care vor veni de la Uniunea Europeană vor fi investiți tot în infrastructura medicală, pentru că încă mai avem multe lucruri de făcut. Chiar acum începe reabilitarea totală a blocului operator. Ordinul de începere e semnat și cred că la 1 septembrie vor începe lucrările de construcție, de reabilitare a blocului operator. Se fac toate procedurile necesare pentru ca actul medical să nu sufere în urma intervențiilor constructorilor pe perioada lucrărilor”, a explicat președintele CJ.


În ceea ce privește UPU, acesta a spus că, zilele trecute, s-a primit informarea că proiectul este eligibil și se va face evaluarea economică și se vor termina toate evaluările de către cei de la ADR, se va semna contractul cel mai probabil cel mai târziu la începutul lunii septembrie, tot din fonduri europene, în sumă de 1,5 milioane euro. Restul, până la trei milioane, sunt din fonduri proprii ale Consiliului Județean Buzău.


 

Un alt punct dezbătut face referire la Compania de Apă. “Am avut un punct referitor la mandatul reprezentantului nostru de la AGA de la Compania de Apă. S-a făcut o anumită modificare referitoare la indemnizația membrilor consiliului de administrație. Plecaseră de la o indemnizație de 2900 de lei și au venit cu o altă solicitare, cu o indemnizație de aproximativ 3700 de lei. Consiliul Județean, prin votul consilierilor, a fost de acord și, în data de 6 august, se va ține si AGA de la Compania de Apă”, a mai adăugat Petre Emanoil Neagu.
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

16 aug 2018 [12:38]  ACTUALITATE BUZAU

Absențe la Bacalaureatul ”second hand”

402 vizualizari Citeste tot
16 aug 2018 [10:46]  ACTUALITATE BUZAU

Sărata Monteoru/ Peturi, pungi, otrăvuri şi rahat

379 vizualizari Citeste tot
16 aug 2018 [09:32]  MONDEN BUZAU

Liberi și pe 25 noiembrie

750 vizualizari Citeste tot
15 aug 2018 [21:29]  SPORT BUZAU

Naşi şi în Cupă! CSM Rm. Sărat - Metalul 1-3!

376 vizualizari Citeste tot
14 aug 2018 [16:44]  ACTUALITATE BUZAU

'Eminescieni', primarul Toma s-a răzgândit

1147 vizualizari Citeste tot
14 aug 2018 [12:49]  CULTURA BUZAU

LINK/ ”O zi într-o școală finlandeză”

582 vizualizari Citeste tot
14 aug 2018 [11:38]  SPORT BUZAU

Victorie în ultimul amical pentru Metalul!

454 vizualizari Citeste tot
14 aug 2018 [08:33]  MONDEN BUZAU

Andreea de la KRONOS s-a măritat!

3555 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU