16 [MAI 18] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 16 mai 2018

Cine vrea să devină şef al Poliţiei Locale

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
6 voturi 2236 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Concursul pentru şefia Poliţiei Locale Buzău stîrneşte interesul opiniei publice în condiţiile în care prima tentativă de a desemna ocupanţii funcţiilor de director, director adjunct şi şef al Disciplinei Rutiere a fost suspendat la începutul lunii aprilie. Atunci, au existat suspiciuni privind o potenţială stare de incompatibilitate al unui membru al Comisiei de Evaluare.
           Funcţia este importantă pentru comunitatea buzoiană deoarece Poliţia Locală, o instituţie marcată de problemele generate concedierea personalului contractual, chestiune aflată acum pe rolul Justiţiei, are responsabilităţi importante pe linia ordinii publice dar şi a circulaţiei şi urbanismului.  În plus, aceeaşi instituţie are probleme de imagine, iar mulţi poliţişti locali nu se bucură de autoritatea necesară pentru îndeplinirea unor misiuni grele. Un exemplu care întăreşte cele de mai sus s-a produs recent atunci cînd un poliţist local a fost băgat în spital de un rrom care l-a lovit în barbă şi l-a băgat în spital.
Cine s-a înscris
Pînă la ora redactării acestui text, pentru cea mai importantă funcţie scoasă la concurs îşi depusese dosarul doar fostul comandant al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, cms-şef Ion Marin. El s-a înscris şi la prima rundă, după ce, în prealabil, renunţase la mandatul de consilier local municipal PMP. Marin întruneşte condiţiile puse de angajator, adică are studii superioare de drept sau administraţie publică cu master şi a fost cel puţin trei ani într-o funcţie de conducere şi management.
Concursul are o probă scrisă care, dacă nu se întîmplă nimic deosebit se va da pe 13 iunie, iar interviul pe 18 aceeaşi lună. Desigur dacă dosarul de înscriere va fi acceptat de comisie, ceea ce este foarte probabil să se întîmple.

Cine ar mai viza postul?

Funcţia cea mai înaltă din Poliţia Locală Buzău, dincolo de importanţa ei, este una destul de bine remunerată. Surse oficiale ne-au relatat că salariul net este de 7000 ron, ceea ce e mulţumitor pentru un oraş ca Buzăul. Totuşi, aşa cum spuneam, Poliţia Locală are probleme care trebuie rezolvate, atît în ceea ce priveşte eficienţa unor angajaţi, dar şi pentru că funcţionează într-un cadru normativ profund neadaptat realităţilor. Aşadar, e de la sine înţeles că salariul de 7000 lei este justificat. Într-o altă ordine de idei trebuie spus că, iată, deşi în oraş circulă mai multe nume cunoscute care şi-ar dori postul, doar Ion Marin şi-a depus dosarul de concurs. Totuşi, surse din interiorul instituţiei susţin că ar vrea să se înscrie şi fostul şef al ISU, col. Dănuţ Nicolae. Sursele noastre susţin că Nicolae chiar ar fi fost într-o vizită "electorală" la sediul Poliţiei Locale, unde a explicat ce-ar face el dacă va deveni şef. Feedbeak-ul primit de colonelul  Dănuţ Nicolae din partea "localilor" n-a fost prea încurajator. Ce va urma vom vedea căci pînă la închiderea procesului de depunere a dosarelor care e prevăzută pentru joi, 17 mai, ar mai fi cîteva zeci de ore.
Etichete: devină |  Locale |  Poliţiei
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 3   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

11 oct 2018 [10:22]  ACTUALITATE BUZAU

Încep lucrările de refacere a DN 10

423 vizualizari Citeste tot
11 oct 2018 [08:23]  PUBLICITATE BUZAU

(P) DISPOZIŢIE Nr. 268 privind convocarea Consiliului Judeţean Buzău în şedinţă extraordinară

ROMÂNIA CONSILIUL JUDEŢEAN BUZĂU[...]
369 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU