Curs valutar:
4.6346
3.9285
15 decembrie 2017 Ultimul update: 07:48
11 [OCT 17] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 11 octombrie 2017

Cine va solutiona cazul de la Şcoala din Lipia

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
1 vot 912 vizualizari 0 comentarii fap@sansabuzoiana.ro

Aurelia Cioboată, profesoara de matema­tică de la Şcoala din Lipia care săptămîna trecută şi-a pălmuit unul dintre elevi, a fost audiată, ieri, de Consiliul de Administraţie al Şcolii Gim­naziale Merei, din care face parte şi consilierul local Poliana Partal, ca reprezentant al comunei Merei.  
Profesoara a explicat că în ziua respectivă se afla sub presiunea emoțiilor generate de un eveniment nefericit din familia sa și că s-a speriat foarte tare cînd și-a văzut elevul sărind pe fereastra clasei.

"Nimeni nu s-a gîndit că în cazul în care acest elev ar fi pățit ceva rău, tot dînsa, în calitate de dirigintă, ar fi fost trasă la răspundere. S-a prezentat în fața Consiliului de Administrație și mi s-a părut foarte afectată de acest scandal, mai cu seamă că este un profesor extraordinar de bun, foarte valoros pentru Școala din Merei, cu rezultate extraordinare. În loc să se mediatizeze meritele domniei sale, s-a făcut un mare scandal pe o greșeală a domniei sale. Eu, în calitate de reprezentant al comunei Merei în Consiliul de Administrație nu voi delibera, dar s-a stabilit componența unei Comisii de Disciplină, care se va ocupa de acest caz", a precizat consilierul local Poliana Partal.  
Din Comisia de Disciplină fac parte trei cadre didactice care au același grad profesional ca și profesorul Aurelia Cioboată și care predau la Școala Gimnazială Merei.  Sancțiunile pe care le riscă profesorul Cioboată sînt observația scrisă, avertismentul, diminuarea salariului de bază pe o perioadă determinate, suspendarea din funcția didactică pe o perioadă de pînă la 3 ani, destituirea din funcția de conducere dacă ar ocupa o astfel de funcție și desfacerea disciplinară a contractului de muncă.
Etichete: cazul |  Lipia |  solutiona |  Şcoala
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

14 dec 2017 [07:26]  ACTUALITATE BUZAU

De ce se intră cu maşinile în curtile şcolilor?

429 vizualizari Citeste tot
13 dec 2017 [10:12]  MONDEN BUZAU

RUSLAN LAZARIN, în studioul Focus FM

277 vizualizari Citeste tot
13 dec 2017 [07:57]  ACTUALITATE BUZAU

Cit costa primii braduti de Craciun

287 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU