ACTUALITATE
Curs valutar:
4.6589
4.0064
15 iulie 2018 Ultimul update: 11:15
11 [OCT 17] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 11 octombrie 2017

Cine va solutiona cazul de la Şcoala din Lipia

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
1 vot 1285 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro

Aurelia Cioboată, profesoara de matema­tică de la Şcoala din Lipia care săptămîna trecută şi-a pălmuit unul dintre elevi, a fost audiată, ieri, de Consiliul de Administraţie al Şcolii Gim­naziale Merei, din care face parte şi consilierul local Poliana Partal, ca reprezentant al comunei Merei.  
Profesoara a explicat că în ziua respectivă se afla sub presiunea emoțiilor generate de un eveniment nefericit din familia sa și că s-a speriat foarte tare cînd și-a văzut elevul sărind pe fereastra clasei.

"Nimeni nu s-a gîndit că în cazul în care acest elev ar fi pățit ceva rău, tot dînsa, în calitate de dirigintă, ar fi fost trasă la răspundere. S-a prezentat în fața Consiliului de Administrație și mi s-a părut foarte afectată de acest scandal, mai cu seamă că este un profesor extraordinar de bun, foarte valoros pentru Școala din Merei, cu rezultate extraordinare. În loc să se mediatizeze meritele domniei sale, s-a făcut un mare scandal pe o greșeală a domniei sale. Eu, în calitate de reprezentant al comunei Merei în Consiliul de Administrație nu voi delibera, dar s-a stabilit componența unei Comisii de Disciplină, care se va ocupa de acest caz", a precizat consilierul local Poliana Partal.  
Din Comisia de Disciplină fac parte trei cadre didactice care au același grad profesional ca și profesorul Aurelia Cioboată și care predau la Școala Gimnazială Merei.  Sancțiunile pe care le riscă profesorul Cioboată sînt observația scrisă, avertismentul, diminuarea salariului de bază pe o perioadă determinate, suspendarea din funcția didactică pe o perioadă de pînă la 3 ani, destituirea din funcția de conducere dacă ar ocupa o astfel de funcție și desfacerea disciplinară a contractului de muncă.
Etichete: cazul |  Lipia |  solutiona |  Şcoala
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

13 iul 2018 [13:53]  ACTUALITATE BUZAU

Statistic,accidentele rutiere grave au scazut

119 vizualizari Citeste tot
13 iul 2018 [11:15]  MONDEN BUZAU

Un buzoian va prezenta X Factor

701 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU