09 [IAN 18] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 09 ianuarie 2018

Cine taie arbori în Pădurea Crîngului

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
1 vot 1723 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Tăierea unor arbori în Pădurea Crîngului crează tot felul de reacţii şi contrareacţii din partea opiniei publice, ceea ce arată că subiectul rămîne extrem de sensibil. Ceea ce e foarte bine pentru comunitate care, în ultima vreme, se arată foarte grijulie în privinţa acestui adevărat plămîn verde al oraşului şi monument al naturii recunoscut oficial.

Recent, o postare a unui buzoian pe o reţea de socializare a produs, din nou, temeri printre iubitorii de natură buzoieni. Autorităţile în domeniu au reacţionat explicînd situaţia, însă o comunicare mai rapidă şi mai eficientă n-ar strica. Iată ce a spus pe Facebook doamna Nadine Olariu: "Asta numeşte Romsilva... tăieri de regenerare??? Tăierea copacilor în putere?? Chelirea Crîngului??? Domnul din maşina de IF, destul de agresiv! Fiind întrebat de ce se taie în acest fel, dinainte de Crăciun, a răspuns că nu e treaba celui ce i-a adresat întrebarea. Pe mine, văzîndu-mă că fac fotografii a încercat să mă intimideze, cu încercarea vădită de a-mi lua telefonul. I-am explicat că sînt pe domeniul public şi fotografiez "peisaje dezolante"! Garda de Mediu... Agenţia de Mediu... Mass media... ceva reacţii??? Vă rog redistribuiţi postarea mea poate le vede cineva şi opreşte măcelărirea pădurii!" Conducerea Romsilva, care administrează Pădurea Crîngului, porţiunea care nu este inclusă în Parcul Crîng susţine, prin vocea directorului Cornel Pitiş, că totul este legal.

Ce răspunde Direcţia Silvică

Ca şi data trecută, cînd au apărut în spaţiul public temeri că Pădurea Crîngului este defrişată ilegal, şi de această dată, Direcţia Silvică a răspuns oficial că "tot ce se taie în Crîng sînt arbori de ulm uscaţi sau marcaţi în vederea operaţiunilor de toaletare şi rărire şi că absolut toate aceste lucrări sînt însoţite de aprobările şi avizele legale necesare şi, după-caz, de derogări", din partea ministerului de resort". De asemenea, conducerea Direcţiei afirmă că va răspunde prompt oricărei sesizări din partea cetăţenilor ori a presei pe această sensibilă temă.
Etichete: arbori |  Crîngului |  Pădurea
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

15 mar 2018 [12:04]  SOCIAL BUZAU

Au lăsat bastonul pentru polonic

558 vizualizari Citeste tot
15 mar 2018 [11:34]  MONDEN BUZAU

Buzoianca de lângă cei mai sexy italieni

477 vizualizari Citeste tot
15 mar 2018 [11:22]  ACTUALITATE BUZAU

Vicele din Poșta Cîlnău, accident în intersecție

1341 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU