06 [MAR 18] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 06 martie 2018

Buzoianca geniala care a uluit mapamondul

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
7 voturi 5638 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro


Buzăul este un județ care apare, din păcate, în statistici și studii, pe locuri dezonorante la multe capitole. În ciuda acestei situații, județul nostru a generat și continuă să genereze vîrfuri intelectuale care uluiesc mapamondul. Unul dintre acestea este Luciana Lixandru, o fata considerată genială. 

A plecat de acasa, din Buzău, la studii în America, a studiat la Georgetown University din Stalele Unite ale Americii, apoi a lucrat ca analist pentru Morgan Stanley, una dintre cele mai mari bănci de investiții din lume, iar astăzi este partener la un mare fond de investiţii în IT din Londra.

“La 16 ani am avut ideea de a merge să studiez în SUA. La momentul respectiv a fost o idee nebunească, ţinând cont că lucrul asta se întâmpla în 2001, când România abia ieşise din comunism.”, povesteşte Luciana Lixandru într-un material din Techcrunch. 

Născută la Buzău, într-o familie de ingineri, tînăra și-a uimit părinții cînd a luat hotărîrea de a pleca la studii în  SUA. După ce a aplicat la câteva colegii, a primit o bursă la Georgetown, unde şi-a luat diploma în matematică şi economie, cu intenţia de a deveni profesoară de matematică. După ce a absolvit a început însă să lucreze pentru Morgan Stanley.  

După Morgan Stanley, Luciana Lixandru s-a angajat la Londra la firma de investiţii Summit Partners şi a devenit interesată de investiţiile în fazele iniţiale ale proiectelor. 

Ulterior, în 2012,  a început să lucreze la Londra pentru fondul de investiţii Accel, unde a fost promovată la începutul acestui an ca partener la divizia din Marea Britanie, poziţie din care se ocupă de finanţările pentru companiile care activează în segmentele de software, marketplace şi consumer internet. La 33 de ani, Luciana este a treia femeie cu funcţie de partener în cadrul fondului. 

În cadrul Accel, Luciana Lixandru a jucat un rol-cheie în investiţiile fondului în platforma de comandă de mâncare online Deliveroo, în casa de licitaţii online Catawiki şi în site-ul de anunţuri Wallapop. Accel este un fond de investății care investește în start-up-uri aflate la început, printre aceste aflîndu-se inclusiv Facebook.Mai multe amanunte despre Luciana Lixandru  AICI Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 4   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

11 oct 2018 [10:22]  ACTUALITATE BUZAU

Încep lucrările de refacere a DN 10

422 vizualizari Citeste tot
11 oct 2018 [08:23]  PUBLICITATE BUZAU

(P) DISPOZIŢIE Nr. 268 privind convocarea Consiliului Judeţean Buzău în şedinţă extraordinară

ROMÂNIA CONSILIUL JUDEŢEAN BUZĂU[...]
368 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU