Curs valutar:
4.6550
3.9774
16 iulie 2018 Ultimul update: 18:08
28 [AUG 17] ACTUALITATE Buzau
Luni, 28 august 2017

Cine aspiră la şefia Inspectoratului Şcolar

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
4 voturi 2345 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Conducerea interimară a Inspectoratului Şcolar Judeţean este vizată de mai multe persoane din sistem, care, de-a lungul ultimilor ani au avut, mai mult sau mai puţin de-a face cu penelul de la vîrful învăţămîntului preuniversitar buzoian. Revocarea din funcţie a inspectorului general, Florina Stoian, a deschis, aşa cum era de aşteptat, o luptă strînsă pentru preluarea şefiei I.Ş.J. fie ea şi pentru o perioadă interimară.    
    Aşa cum se întîmplă în România, în astfel de situaţii se pun în mişcare tot felul de grupuri şi relaţii care îşi susţin preferaţii şi se confruntă între ele. Desigur, decizia aparţine în cele din urmă factorului politic din Ministerul Educaţiei Naţionale, şi asta pentru că posturile de conducere din I.Ş.J. înseamnă evident influenţa la nivelul sistemului de învăţămînt buzoian care reprezintă un bazin electoral extrem de mare.
Aproape 100 de C.V.-uri evaluate
După demiterea celor 13 inspectori şcolari generali din tot atîtea judeţe pe motiv de carenţe manageriale, imediat, în luna următoare, Ministerul Educaţiei Naţionale a scos la bătaie posturile vacante. Doritorii acestora au fost solicitaţi să transmită prin fax, către M.E.N. C.V.-urile şi scrisorile de prezentare care să conţină cîteva borne de ordin managerial. Operaţiunea s-a încheiat rapid joia trecută, iar în acest răstimp cei de la vîrful Ministerului Educaţiei au evaluat documentele remise din teritoriu de către cei care rîvnesc funcţiile. Apoi, la începutul acestei săptămîni sînt aşteptate rezultatele deliberărilor şi numele celor care vor ocupa cu statut de interimar postul de inspector şcolar judeţean la I.Ş.J. Buzău, pînă cînd vor fi organizate din nou concursuri.
Cine aşteaptă rezultatele
Joi seară, la M.E.N. erau înregistrate mai multe C.V.-uri trimise de la Buzău. Numele conţinute nu sînt publice, însă unele surse ministeriale susţin că şi-au depus deocumentele inspectorul general şcolar-adjunct, Nela Wamsiedel, şi colega sa de palier adjucta Daniela Palcău, fostul şef al I.Ş.J. Geta Burducea, Ionela Voicu, inspector şcolar pentru învăţămîntul primar, profesorul doctor în istorie Dumitru Săndulache de la Colegiul Agricol, fost candidat la şefia I.Ş.J., ca şi Ionela Voicu de la Cislău, dar şi inspectorul pentru limbi moderne Georgeta Oprea, însă, candidatura acesteia din urmă nu-i foarte sigură.

Florina Stoian nu a trimis C.V.

Florina Stoian, logic, nu a trimis C.V. pentru că aşa după cum a declarat în presă ar fi recunoscut astfel temeinicia şi legalitatea lucrurilor. Ea a afirmat că alături de ceilalţi omologi ai săi din ţară revocaţi vor acţiona în judecată M.E.N. şi vor cere suspendarea deciziilor şi renumirea pe posturi, socotind acţiunea ministrului Liviu Pop drept ilegală şi abuzivă.Etichete: aspiră |  Inspectoratului |  Şcolar |  şefia
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 1   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

14 iul 2018 [17:51]  ACTUALITATE BUZAU

Infiorator!A murit zdrobit de roata remorcii

263 vizualizari Citeste tot
14 iul 2018 [09:55]  ACTUALITATE BUZAU

Masina rasturnata pe DN2-E85,doua victime

201 vizualizari Citeste tot
14 iul 2018 [09:35]  ACTUALITATE BUZAU

Militarii accidentati la Boboc sunt in stare buna

200 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU