Curs valutar:
4.7205
4.1484
25 iunie 2019 Ultimul update: 21:56
08 [IAN 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 08 ianuarie 2019

Cine ar trebui să limiteze fenomenul „kamikaze cu BMW“?

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
2 voturi 1593 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Moartea fulgerătoare a doi tineri într-un accident rutier, produs sîmbătă noaptea, a ţinut ore în şir trează atenţia opiniei publice buzoiene. Presa electronică şi reţelele de socializare au fost alimentate constant cu informaţii despre eveniment, despre cine sînt cele două victime care au murit şi ce s-a întîmplat cu cel de-al treilea accidentat.      
Astfel, s-a aflat oficial sau "pe surse" că unul dintre băieţii accidentaţi mortal este din Grăjdana şi lucra în Anglia şi avea 28 de ani, iar celălalt locuia în localitatea suscitată şi avea 28 de ani, alături de un al treilea cetăţean, de 45 de ani, cel care a scăpat dar este grav accidentat şi a fost transferat la un spital din Capitală, acum fiind în stare stabilă, se întorceau de la un club unde au petrecut toată noaptea. 
Cîteva observaţii simple 
Cîteva observaţii simple pe care le poate face orice cetăţean fără să facă un mare efort după ce a aflat minimele informaţii despre accident, este că avenimentul se înscrie într-un anumit tipar. În primul rînd avem de-a face din nou cu o maşină BMW cu volan pe dreapta. Apoi şoferul este,mereu, un tînăr  pentru care gonitul la volanul unui bolid, neapărat BMW (la limită, merge şi Audi), a devenit principala distracţie şi mijlocul prin care să-şi sporească nivelul de adrenalină. Acesta este un fapt demonstrat de statistici care arată că tinereţea + BMW = moarte. Din ce în ce mai multe cazuri de viteză excesivă fac parte din ingredientele acestui nou mod de distracţie. Desigur că băieţii care au fost implicaţi în tragicul eveniment n-au vrut ca lucrurile să evolueze în acest sens. Dar, aşa s-a întîmplat din păcare. Şi tot din păcate, tipul de eveniment precum cel de la Grăjdana de sîmbătă noapte a devenit un fenomen. Iar fenomenul pune în pericol nu numai vieţile celor care au făcut din "gonitul cu BMW" un mod de distracţie, ci şi viaţa oamenilor perfect nevinovaţi care s-ar putea nimeri într-un loc nepotrivit într-un moment nepotrivit. În acest context se impune o întrebare elementară: În afară de o parte a presei şi a românilor lucizi, mai observă cineva plătit să observe aceste lucuri şi să găsească soluţii pentru estomparea fenomenului "kamikaze" cu BMW?Etichete: fenomenul |  kamikaze |  limiteze |  trebui
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU