30 [IAN 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 30 ianuarie 2019

Cînd va fi dat în folosinţă Podul de la Vadu Paşii

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1856 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Lucrările la podul de la Vadu Paşii, judeţul Buzău, intră în linie dreaptă. A fost realizată cea mai dificilă etapă din proiectul de execuţie, şi anume forajele în albia râului Buzău şi ridicarea pilonilor, astfel că cel mai târziu în toamnă ar urma ca podul, obiectiv strategic, să fie gata. Potrivit proiectului, până în luna septembrie podul care traversează râul Buzău ar trebui să fie finalizat astfel încât circulaţia rutieră să se poată desfăşura.  
Autorităţile judeţene dau asigurări că lucrările sunt în grafic şi că termenul va fi respectat, astfel încât din toamnă maşinile să poată circula pe noul pod, după cum susţine preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu. Darea în folosinţă a noului pod de la Vadu Paşii este aşteptată de ani buni de  buzoienii din localităţile Robeasca, Vadu Paşii sau Săgeata, care astfel vor scăpa de calvarul ocolului de kilometri buni pentru a ajunge în municipiul reşedinţă de judeţ. 
Construirea a început în septembrie 2017 
Noul pod de la Vadu Paşii este realizat cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Valoarea totală a proiectului este de peste 26 de milioane de lei, iar până acum Ministerul a trimis în teritoriu circa 30 la sută din sumă. Restul fondurilor au fost alocate de Consiliul Judeţean, din fonduri proprii, iar banii urmează să fie recuperaţi în perioada următoare de la Centru. Construcţia unui nou pod peste râul Buzău, la Vadu Paşii, a început în septembrie 2017. După ani întregi de încercări, autorităţile au decis că este necesară ridicarea unui nou obiectiv pentru un trafic rutier sigur. În acelaşi timp, vechiul pod ridicat de celebrul Anghel Saligny, va fi reabilitat.Etichete: folosinţă |  Paşii |  Podul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU