29 [OCT 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 29 octombrie 2019

Cercetătorul Costel Vânătoru, premiat de Patriarhia Română

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
1 vot 2367 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a decernat luni, cercetătorului Costel Vânătoru, Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus” , cea mai înaltă distincție pentru clerici. Preotul cercetător buzoian a fost recompensat pentru activitatea depusă în ultimii ani pentru prezervarea patrimoniului național.

”A fost cel mai emoționant moment din viața mea pentru că nu m-am așteptat să primesc o asemenea distincție chiar de la Preafericirea sa, Patriarhul României. Am înțeles că a fost apreciată activitatea mea în ceea ce privește proiectul bancii de gene din legumicultură, pentru care am militat intens în ultimii ani.Este o mare onoare pentru că am fost invitat la această ceremonie” a declarat preotul cercetător, Costel Vânătoru.

Costel Vânătoru este profesor, doctor în horticultură, cercetător științific de gradul întâi și conduce Laboratorul de Genetică și Ameliorare al Stațiunii de Cercetare –Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău. De asemenea, este și director al Băncii de Gene recent înființată la Buzău, Bancă ce protejează aproximativ 10.000 de soiuri de legume, plante aromatice, plante medicinale, unele pe cale de dispariție.




Etichete: Foto:basilica.ro
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU