30 [MAR 14] ACTUALITATE Buzau
Duminică, 30 martie 2014

Cel mai mare cutremur din 2014. Vine şi o replică?

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
0 voturi 1263 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Cel mai mare cutremur din 2014


Cutremurul produs seara trecută, în zona seismică Vrancea, a fost cel mai mare de la începutul anului şi a fost resimţit de majoritatea locuitorilor din Vrancea, Buzău şi judeţele învecinate. Mişcarea telurică s-a produs la ora 21:18, ora locală, având epicentrul la 134 de kilometri adâncime, într-o zonă localizată la 15 kilometri de comuna buzoiană Gura Teghii. Unda seismică i-a luat prin surprindere pe cei care se aflau în poziţii statice, la momentul producerii ei, resimţind-o, dar nu a produs nici un fel de pagube.


Seismologii români au anunţat, iniţial, că seismul a avut magnitudinea 5, pentru ca, mai apoi, să o revizuiască, în scădere, la 4,9. Centrul Seismologic European-Mediteranean a stabilit valoarea de 4,7 magnitudine a mişcării seismice de sâmbătă seara.
De notat că, în cursul zilei de sâmbătă, în zona seismică Vrancea a fost o activitate intensă. Începând cu ora 03:55, ora locală şi până seara, seismografele au înregistrat 4 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2,6 şi 4,3.


Directorul Institutului Naţional de Fizica Pământului, Mircea Radulian, a declarat că este foarte probabil ca mişcarea telurică de sâmbătă seara să fie urmată de una sau mai multe replici, dar, până duminică dimineaţa, acest lucru nu s-a întâmplat. Interesant este că după ce, sâmbătă zona seismică Vrancea a fremătat, înregistrând 5 cutremure la rând, următoarele 12 ore după cutremurul de 4,9 au fost liniştite, nefiind înregistrat nici un seism.


Etichete: epicentru |  replica |  Vrancea |  cutremur
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU